Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1937
Oppervlakte
139 m²
Perceel
169 m²
Kamers
6
Slaapkamers
5
Badkamers
2

Omschrijving

Het is echt een plaatje, deze sfeervolle en goed onderhouden uitgebouwde tussenwoning in de gewilde ‘Dichterswijk’ in Zeist. De wijk kenmerkt zich door mooie lanen met karakteristieke, vooroorlogs gebouwde woningen. Deze woning (1935) heeft een heerlijk lichte en goed in te delen woonkamer met een open, tuingerichte woonkeuken, een ideaal op de zon gelegen tuin, vijf lichte slaapkamers, een moderne stoer ingerichte badkamer op de eerste verdieping en een tweede kleinere badkamer op de tweede verdieping. Een ideaal gezinshuis dus!

Een fijnere plek om op te groeien is nauwelijks denkbaar want kinderen kunnen in het Jan Luykenlaantje achter de huizen van de Roemer Visscherlaan heerlijk buiten spelen met buurkinderen. Elke tuin heeft een toegang tot de plek met garantie voor jarenlang onbezorgd speelplezier.

Recent is de populaire wijk geheel gemoderniseerd waarbij ook de riolering is vervangen. Het asfalt heeft plaatsgemaakt voor klinkers, de parkeervakken zijn zichtbaarder gemaakt en voor kinderen is er meer ruimte om te spelen. In de wijk is een basisschool aanwezig. Het bos is dichtbij want vanaf de Roemer Visscherlaan is het Sanatoriumbos vijf minuten lopen. Sportvoorzieningen zijn er in overvloed. De Dichterswijk ligt dichtbij Utrecht, de uitvalswegen en de bushalte naar het NS treinstation of richting Utrecht. Het Utrecht Science Park is bereikbaar binnen 20 minuten fietsen en Utrecht stad op de fiets in een half uurtje.

Vanuit de Roemer Visscherlaan zijn vrijwel alle voortgezet onderwijs scholen binnen tien minuten fietsen te bereiken. Hier woon je in het groen in én in een stadse woonomgeving.

Indeling
Begane grond
Entree met tochtportaal, hal met trapopgang, garderobe en toilet met fonteintje. Deur naar de woonkamer met aan de voorzijde het zitgedeelte met erker en een hout gestookte haard. Aan de achterzijde is de woning fraai uitgebouwd met een lichtstraat, waardoor het in het eetgedeelte en in de keuken veel heerlijk licht is. In de op maat gemaakte kast is een gashaard ingebouwd. Op de vloer is gekozen voor eikenhout in een warme kleur.
De keuken is licht uitgevoerd met een gebroken wit aanrechtblad in composiet en uitgerust met diverse uitstekende inbouwapparatuur. Vanuit de woonkeuken zijn er twee dubbele openslaande deuren die toegang geven naar het terras bij de achtertuin.

Eerste verdieping
Op deze verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer. De (hoofd)slaapkamer aan de achterzijde heeft een ruime inbouwkast en openslaande deuren naar het balkon. De tweede en derde slaapkamer zijn aan de voorzijde gelegen. Ook op deze verdieping is gekozen voor houten vloeren. De goed ingedeelde badkamer heeft een vrijstaand ligbad, aparte douche, een breed wastafelmeubel en een toilet.

Tweede verdieping
Op deze verdieping zijn twee gezellige zolderkamers tot nokhoogte, beiden met een dakkapel, inbouwkasten en bergruimte achter de knieschotten. In de kamer aan de voorzijde is de toegang naar een kleine badkamer met een douche en een wastafel.

Tuin
De voortuin is eigentijds aangelegd met een Catalpa en een grote plantenbak in Cortenstaal met diverse grassen en planten. De achtertuin is op het zuidwesten gelegen en heeft een fijn terras, een gazon en diverse speeltoestellen. Er is in de schutting een poortdeur die toegang geeft naar het achtergelegen Jan Luykenlaantje.

Kenmerken
• bouwjaar omstreeks 1937;
• de woning verkeert in een zeer nette staat van onderhoud;
• het energielabel volgt;
• verwarming en warm water via een cv combi ketel uit 2018;
• prachtige details uit de bouwperiode zijn bewaard gebleven, zoals de terazzo vloer in de hal, glas in loodramen, plafonds met sierlijsten en
paneeldeuren;
• in de uitbouw is de vloer voorzien van vloerverwarming;
• de begane grondvloer en de spouwmuur zijn geïsoleerd en de ramen aan de voorzijde op de begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van
HR++ glas;
• de verkoop geschiedt onder voorbehoud recht van gunning verkopers;
• de oplevering is in overleg.

Afmetingen
• perceelgrootte 169 m2
• gebruiksoppervlakte wonen 139 m²
• externe bergruimte (houten schuur) 5 m²
• gebouw gebonden buitenruimte (balkon eerste verdieping) 3 m²
• inhoud 506 m³
Alle maten zijn gemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is beschikbaar.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Neem contact op met ons kantoor voor een bezichtiging van deze sfeervolle woning. De brochure met plattegronden is te downloaden op onze website.

Van sommige dingen in het leven weet je het zeker: dit kan niet veel beter! Wonen in een gezellige wijk in een comfortabel huis waar je zó in kan.
Wij verwelkomen je graag!

Afspraak maken