Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1713
Oppervlakte
83 m²
Kamers
2
Slaapkamers
1
Badkamers
1

Omschrijving

In een monumentale villa gebouwd rond 1713 is in de jaren ’80 van de vorige eeuw een kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd bestaande uit een winkelruimte op de begane grond en in totaal vier appartementen gelegen op de eerste en tweede verdieping.

Op de eerste verdieping van deze villa is te koop gekomen een charmant twee kamer hoek appartement van circa 83 m² met een riant zonnig balkon van circa 20 m², eigen parkeerplaats, berging en lift gelegen op een super locatie midden in het centrum van Driebergen-Rijsenburg. Er is een lichte en goed in te delen woonkamer met toegang tot de fraaie verwarmde serre, een eenvoudig ingerichte keuken en een slaapkamer met toegang naar het balkon/dakterras dat vrijwel pal op het zuiden is gelegen.

Alle voorzieningen tref je binnen handbereik: winkels en gezellige terrassen binnen en de bushalte is voor de deur. De uitgestrekte wandelbossen van de Utrechtse Heuvelrug bevinden zich op korte afstand.

Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalig appartementencomplex direct boven de prachtige interieurwinkel Sanbury’s. De Traaij en de Hoofdstraat bieden een gevarieerd aanbod aan winkels, waaronder supermarken, een warme bakker, kapsalons, een fietsenwinkel en een apotheek. Diverse basisscholen en sportcentrum Hoenderdaal bevinden zich op fiets- en loopafstand van het appartement. In minder dan tien minuten ben je op de fiets bij het NS-station Driebergen-Zeist en met de auto ben je binnen vijf minuten op de snelweg.

Geschiedenis
Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1713, het was toen een herberg: ‘De Prins van Oranje’. Later werd er een verdieping op gezet en werd het een hotel. In de jaren 20 van de 20ste eeuw werd het een kantoorboekhandel van W. Kraal en zonen en in 1988 is het pand verbouwd tot appartementen met een winkel op de begane grond.

Indeling
Begane grond
verzorgde en afgesloten centrale entreehal met intercom, lift en trappenhuis. In de entree is ook de toegang naar de privé berging ter grootte van 8 m².

Eerste verdieping
entreehal met de garderobe, de meterkast en de ruimte waar de cv ketel is geïnstalleerd. Vanuit de hal is er toegang tot alle vertrekken: de ruime woonkamer met veel lichtinval en de toegang door middel van openslaande deuren naar het inpandige balkon/loggia. De dichte keuken is eenvoudig uitgevoerd en voorzien van diverse inbouwapparatuur en een kunststof werkblad. De badkamer is functioneel, heeft een douche en wastafel en de aansluiting voor een wasmachine. De slaapkamer geeft door de openslaande deuren direct toegang naar het zonnige dakterras dat aan de Engweg is gelegen.

Parkeren
Eigen parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein van circa 10 m².

Afmetingen
Gebruiksoppervlakte wonen 83 m²
Gebruiksoppervlakte balkon 21 m²
Oppervlakte privéberging op de begane grond 8 m²
Inhoud 279 m³

Alle maten zijn gemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is beschikbaar.

Energielabel
Omdat het verkochte appartement een gemeentelijk monument is is er geen verplichting tot het laten opstellen van een energielabel.

Kenmerken
• gelegen op de eerste verdieping;
• verwarmd door middel van een eigen cv-installatie uit 2019 (Nefit);
• fraaie kenmerken uit de bouwperiode, zoals paneeldeuren en hoge plafonds;
• er is een actieve en gezonde vereniging van eigenaren;
• servicekosten zijn € 262 ,- per maand;
• er is een ruime privé berging op de begane grond;
• er is een eigen parkeerplek op het afgesloten parkeerterrein achter/naast het complex;
• in de koopovereenkomst zal een ‘niet zelfbewoningsclausule’ en een ‘ouderdomsclausule’ worden opgenomen;
• de oplevering is in overleg maar kan desgewenst vlot.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Neem contact op met ons kantoor wanneer je dit sfeervolle appartement wil bezichtigen. De brochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Afspraak maken