Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1990
Oppervlakte
121 m²
Perceel
442 m²
Kamers
4
Slaapkamers
3
Badkamers
1

Omschrijving

Zo heel af en toe krijgen wij een woning te koop waar we oprecht blij van worden. Blij omdat alles klopt: de ligging, de uitstraling, de indeling, de tuin en het afwerkingsniveau. We zijn dan ook trots dat we namens de verkopers deze woning mogen verkopen. Dit is met recht een perfect onderhouden woning. Een woning waar je alleen nog maar de dozen hoeft uit te pakken waarna je heerlijk kan genieten.

Deze omstreeks 1990 gebouwde twee onder één kap woning met garage, diepe voor- én achtertuin is in de laatste jaren op ingrijpende en kostbare wijze compleet gerenoveerd.
Het resultaat moet echt gezien worden. We nodigen je dan ook graag uit voor een bezichtiging.

Kernwoorden voor deze woning zijn: ligging, privacy, sfeer en afwerkingsniveau. Een tot in de puntjes verzorgde woning met alle voorzieningen op loop en/of fietsafstand. Fietsers, hardlopers, mountainbikers kunnen hun hart ophalen want de entree tot de prachtige bossen is op steenworp afstand gelegen.

AMERONGEN: HET GOEDE LEVEN
Deze heerlijke woning is gelegen in een lieflijk dorp en in nationaal park Utrechtse heuvelrug. Amerongen is één van de zeldzame lommerrijke dorpjes waar nog de sfeer van het goede leven te vinden is. Het is gelegen temidden van de bossen, de Amerongse berg, weiden, en het unieke rivierenlandschap van de nabijgelegen Nederrijn, met de vruchtbare Betuwe aan de overkant van de rivier.

Amerongen ligt dicht bij steden als Utrecht, Arnhem en Amersfoort maar net buiten de drukte van de randstad. Zeer centraal gelegen in Nederland. Wandelaars en fietsers treffen hier de rust die zo langzamerhand schaars geworden is in ons land. Tussen de Amerongse berg en de uiterwaarden aan de rand van het historische dorp en op een steenworp afstand van De Stallerij, ligt het alom bekende kasteel Amerongen.

Het dorp Amerongen en het kasteel zijn van oudsher nauw met elkaar verweven en kennen een rijke geschiedenis. Kenmerkend zijn ook een tiental karakteristieke tabaksschuren die herinneren aan de tijd (17e tot 20e eeuw) dat Amerongen een bloeiende tabaksteelt kende.

TUIN
De tuin is fantastisch: een riante voortuin waar de perenbomen zorgen voor een natuurlijke afscheiding naar de openbare weg en het riante grindpad met grove kiezels plaats biedt voor het parkeren voor 2 tot 3 auto’s op eigen terrein. Wanneer je de achtertuin betreedt waan je jezelf in de Provence…..hier is het echt genieten onder de prachtige bomen aan een lange tafel met vrienden van een goede maaltijd en glas wijn. Ook zonliefhebbers komen hier aan hun trekken want de achtertuin is zeer goed op de zon gesitueerd.

GARAGE
Ruime vrijstaand stenen garage naast de woning die eventueel bij de woning kan worden betrokken.

UITBREIDINGMOGELIJKHEDEN
De woning kan op de begane grond aan de achterzijde op eenvoudige wijze nog verder worden uitgebouwd.

ENERGIELABEL
De woning heeft energielabel A.

INDELING
Voor de exacte indeling verwijzen wij je naar de bijgevoegde plattegrondtekeningen. De woning heeft globaal de volgende indeling:

begane grond: zijentree, hal met toilet, garderobe, meterkast en trapopgang. Tuingerichte woonkamer met airco, houtkachel en plavuizen vloer. Modern ingerichte half open keuken in hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur en aansluitend een bijkeuken met de opstelmogelijkheid voor de wasmachine en droger en deur naar de achtertuin.

eerste verdieping: overloop, twee buitengewoon riante slaapkamers (waren voorheen drie kamers) en een luxe ingerichte badkamer met wastafelmeubel, inloopdouche en tweede toilet.

tweede verdieping: open zolderkamer met veel bergruimte, dakraam en cv-opstelling. Na enige aanpassing zouden hier twee slaapkamers of een extra badkamer kunnen worden gerealiseerd.

AFMETINGEN
Perceelgrootte 442 m²
Woonoppervlakte 121 m²
Oppervlakte garage 23 m²
Inhoud 589 m³
Van de woning is een officieel NEN2580 meetrapport opgesteld.

OVERIGE KENMERKEN EN BIJZONDERHEDEN
* bouwjaar 1990
* woning is voorzien van dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en spouwisolatie
* het gehele buiten- en binnen schilderwerk verkeert in een uitmuntende conditie
* de woning is voorzien van 11 zonnepanelen die in 2023 zijn geplaatst en een verwacht
rendement zullen opleveren van circa 3.500 kWh
* centrale verwarming en warm water door middel van een Intergas cv ketel uit 2022.
Dit is een hybride ketel die uit te breiden is met een warmtepomp
* in de woonkamer is airco aanwezig (2023 geinstalleerd)
* de mechanische ventilatie is in 2023 vernieuwd
* oplevering in overleg

INTERESSE?
Neem contact op, wij informeren je graag en nemen ruim de tijd om deze perfect onderhouden woning aan je te laten zien maar wees gewaarschuwd want…..’zien is kopen’.

De verkoopbrochure met plattegronden kun je ook op onze website downloaden.

Afspraak maken