Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1860
Oppervlakte
108 m²
Perceel
90 m²
Kamers
5
Slaapkamers
4
Badkamers
1

Omschrijving

Licht, sfeervol en compleet, zo zouden wij deze aantrekkelijke woning met een heerlijk besloten tuin uit 1860 in hartje Wittevrouwen omschrijven. Het woonoppervlak van 108 m² is verdeeld over drie goed ingedeelde woonlagen. Er is een grote woon-eetkamer met hoge plafonds, een open keuken, er zijn vier slaapkamers en een heerlijk ruime en lichte badkamer. Door efficiënt gebruik te maken van de ruimte voelt het huis ruim en het zal je verbazen hoeveel bergruimte er is. De huidige eigenaren hebben een fantastische tijd gehad op deze plek, nu is het tijd voor nieuwe bewoners!

Wittevrouwen is een gezellige en zeer populaire woonwijk aan de oostkant van Utrecht op loopafstand van het bruisende centrum van de stad. Het geliefde Griftpark en de Biltstraat liggen om de hoek en in de buurt vind je een verscheidenheid aan leuke restaurants, winkels en culturele voorzieningen, zoals de buurtwinkel, ijssalon Roberto en diverse theaters en scholen. De Steenstraat is een rustige straat en is gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen en het openbaar vervoer.

Indeling
Begane grond
een lichte en verzorgde entree met garderobe, meterkast, de trap naar de verdiepingen en de toegang naar de woonkamer. De fijne woonkamer is voorzien van een planken vloer van eikenhout. Door de hoge plafonds en mooie lichtinval is de sfeer optimaal. De woonkamer heeft aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin. De keuken is licht uitgevoerd met een werkblad in houtlook en uitstekende inbouwapparatuur. Achter de keuken is de toegang naar de bijkeuken, waar de opstelling is van de wasmachine en de droger en veel bergruimte in de ingebouwde kasten.

Eerste verdieping
de vaste houten trap geeft toegang tot de overloop van de eerste verdieping, met twee slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is aan de voorzijde van de woning. Er is genoeg ruimte voor een grote kledingkast. De badkamer is voorzien van een ligbad, een ruime inloopdouche, een dubbele wastafel en een handdoekradiator en is afgewerkt met een moderne wand- en vloertegel.

Tweede verdieping
een vaste trap leidt naar de overloop op de tweede verdieping, waar over bijna de gehele breedte van de woning een grote dakopbouw is gerealiseerd waardoor er veel ruimte is gecreëerd. De lichte en ruime slaapkamer aan de voorzijde heeft veel kastruimte en airconditioning. De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde.

Tuin
De woning heeft een op het westen gelegen besloten achtertuin met een kast voor het opbergen van de tuinspullen. Hier word je omringd door diverse bomen en bloeiende planten, het is een heerlijke plek om op zonnige dagen te genieten van de rust. Wat de woning verder ook aantrekkelijk maakt is de mogelijkheid om gebruik te maken van de besloten binnentuin die zich achter de woning bevindt. Voor circa €45,- per jaar kun je als bewoner lid worden van de vereniging ‘Ons Binnenhof’ dat uitsluitend omwonenden van de binnentuin de mogelijkheid biedt om er te verblijven. Er is een picknicktafel, trampoline en een zandbak.

Afmetingen
Gebruiksoppervlakte wonen: 108 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: 2 m²
Dakterras: 15 m²
Inhoud: 387 m³
Perceelgrootte: 90 m²
Alle hiervoor genoemde maten zijn officieel gemeten. Een NEN-2580 meetrapport is beschikbaar.

Bijzonderheden
• Bouwjaar omstreeks 1860;
• De woning heeft een energielabel D;
• Verwarming en warm water door middel van een cv-installatie (Nefit combiketel uit 2019);
• Door de dakopbouw over bijna de gehele breedte van de woning is een fijne tweede verdieping gerealiseerd;
• In de (slaap)kamer op de tweede verdieping is airconditioning geïnstalleerd;
• De woning verkeert in een goede staat en is in de loop der jaren goed onderhouden;
• Van de woning is een onafhankelijk bouwkundig rapport opgesteld;
• Gelegen aan een rustig straatje op een toplocatie in Wittevrouwen op loopafstand van alle denkbare voorzieningen;
• Voor het gebruik van het dakterras kan je een vergunning aanvragen;
• De oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen we ons erg goed voorstellen! Serieuze gegadigden adviseren wij langs te komen tijdens de open huis-dagen óf een afspraak te maken voor een individuele bezichtiging van dit heerlijke huis. Meer informatie en een brochure van de woning zijn te downloaden via onze website.

Afspraak maken