Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1936
Oppervlakte
201 m²
Perceel
695 m²
Kamers
7
Slaapkamers
5
Badkamers
2

Omschrijving

Een charmant en bijzonder sfeervol familiehuis dat in 1936 werd gebouwd op een perceel van 695 m². De perfect onderhouden woning heeft een vloeroppervlak van ruim 200 m², zes (slaap)kamers, twee badkamers, een luxe bijgebouw met eigen badkamer en een nieuw gebouwde garage met kelder. De woning is op de begane grond fors uitgebouwd waardoor een prachtige leefruimte is ontstaan.

Hier woon je op een fantastische locatie aan één van de allermooiste lanen van Driebergen, tegenover het Rosariumpark (een rozentuin met gazon en wandelpaden) in tuinwijk ‘Sterrebosch’. Een fijnere plek vind je in Driebergen niet. Het gezellige centrum is tien minuten lopen en de entree naar de Driebergse bossen bevindt zich letterlijk om de hoek.

Het dorp Driebergen-Rijsenburg
Driebergen-Rijsenburg is een geliefde woonplaats op de Utrechtse Heuvelrug. Aan de noordkant wordt het dorp omsloten door de uitgestrekte bossen waar je oneindig kunt wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken en aan de andere kant grenst het dorp aan de prachtige landgoederen en buitenplaatsen van het buitengebied aan de Langbroekerwetering.

Indeling
Begane grond
Entree met garderobe, trapopgang, gastentoilet en toegang naar de woonkamer en de bijkeuken. De woonkamer heeft een mooie eiken visgraatvloer en een houthaard met zandstenen schouw. Ronde ramen met glas in lood zorgen voor veel lichtinval. Er is een kamer bij de zitkamer die met schuifdeuren toegankelijk is. In het eetgedeelte in de uitbouw zijn openslaande deuren naar het terras van de achtertuin. De keuken is uitgerust met diverse uitstekende inbouwapparatuur, heeft een Belgisch hardstenen aanrechtblad en een eiland met veel (werk)ruimte. Ook vanuit de keuken is de bijkeuken toegankelijk, waar de wasmachine en droger en de cv installatie zijn opgesteld.

Eerste verdieping
De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en een apart toilet. De slaapkamer aan de voorzijde heeft inbouwkasten en een balkon met een fraai uitzicht op het Rosariumpark. Ook de slaapkamer aan de achterzijde heeft inbouwkasten. Vanuit de badkamer die is uitgevoerd met een ligbad, douche en wastafel is de toegang naar een groot dakterras aan de achterzijde op de uitbouw.

Tweede verdieping
Een vaste trap leidt naar deze verdieping, waar twee gezellige kamers met dakkapel tot nokhoogte zijn gerealiseerd met een compacte badkamer voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Garage
Deze heeft dubbele deuren, is in spouw gebouwd en volledig geïsoleerd. Er is een vlizo trap naar de bergvliering en een trap naar een de kelder die als hobbyruimte of ‘gameroom’ voor de kinderen kan worden gebruikt. In de kelder ligt vloerverwarming.

Guesthouse/bijgebouw
Dit is een heerlijke ruimte met een eigen keuken, badkamer en een slaapvide. Ideaal als werk- logeer-of hobbyruimte. Het guesthouse is hoogwaardig gebouwd en afgewerkt en volledig geïsoleerd. Ook heeft het gebouw een eigen cv-ketel.

De garage en het guesthouse worden verbonden door een overdekt terras.

Tuin
Op de oprit is plaats voor meerdere auto’s en er is een houten fietsenstalling. De prachtig aangelegde tuin rondom heeft verschillende terrassen, aangelegd met waaltjes en biedt optimale privacy en een uitstekende zonligging (zuidoost). De perenbomen staan bijna in de bloesem. Het overdekte en verwarmde terras is een heerlijke plek om het hele jaar van de tuin te genieten. Hier krijgt het buitenleven een extra dimensie!

Afmetingen
Gebruiksoppervlakte wonen 201 m²
Perceelgrootte 695 m²
Gebruiksoppervlakte gebouw gebonden buitenruimte 40 m²
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte 16 m²
Inhoud 776 m³
Van de woning is een officieel NEN2580 meetrapport opgesteld.

Overige kenmerken
• bouwjaar 1936
• de begane grond is in 2007 uitgebouwd en de garage en het bijgebouw zijn in 2011
gerealiseerd;
• het energielabel C is een voorlopig label; het definitieve label zal worden aangeleverd; er zijn veel stijlkenmerken uit de bouwperiode, zoals grote dakoverstekken, een halfronde;
• voordeur, glas in loodramen en paneeldeuren;
• verwarming door middel van een cv ketel (woning Atag 2009, bijgebouw 2011);
• op diverse plaatsen is vloerverwarming aanwezig;
• de woning is vrijwel volledig voorzien van isolerende beglazing en dakisolatie. Gedeeltelijk zijn ook de vloeren en de muren geïsoleerd;
• de inbouwapparatuur van de keuken bestaat uit (Miele) inbouwapparatuur waaronder een 5 pits gasfornuis met oven, vaatwasser, heteluchtoven/magnetron (?), een Quooker en een bordenwarmer;
• de woning heeft een glasvezelaansluiting;
• onlangs is een groot deel van het buitenschilderwerk nog uitgevoerd;
• oplevering laatste kwartaal 2023.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons zó goed voorstellen! Voor meer informatie of het inplannen van een bezichtiging van dit prachtige huis kun je contact opnemen met ons kantoor. Op onze website zijn de brochure en de plattegronden van de woning te downloaden.

Afspraak maken