Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1934
Oppervlakte
183 m²
Perceel
469 m²
Kamers
7
Slaapkamers
5
Badkamers
1

Omschrijving

Een comfortabel en sfeervol familiehuis met verrassend veel ruimte in het groene Huis ter Heide. Deze karakteristieke half vrijstaande villa uit 1934 (energielabel C) heeft een heerlijk ruime en tuingerichte woonkamer en suite, vier/vijf slaapkamers en een prachtig zwembad in een zonnige tuin. De werkkamer met eigen toegang op de begane grond biedt de mogelijkheid om een kantoor of praktijk aan huis te houden. De woning is door de huidige eigenaren respectvol gerenoveerd met behoud van vele originele stijlkenmerken en door de jaren heen uitmuntend onderhouden.

Huis ter Heide valt onder de gemeente Zeist en is gelegen in een bosrijke omgeving. De woning ligt op tien minuten fietsafstand van het centrum van Zeist, met een divers aanbod van horeca, winkels en bioscoop/theater Figi. Er zijn in de directe omgeving meerdere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Ook is er een ruim aanbod van sportfaciliteiten in de buurt (golf, hockey, tennis, voetbal en watersport). Er zijn talloze mogelijkheden om te wandelen en fietsen in de nabijgelegen bossen of op het oude vliegveld van Soesterberg. Via de A28 zijn Utrecht en Amersfoort binnen 15 minuten bereikbaar en NS-Station Den Dolder ligt op 3 km afstand.

Indeling

Begane grond
Entreehal met trapopgang, gastentoilet met fonteintje, meterkast en de toegang naar de kelder. Vanuit de hal is ook de toegang naar de woonkamer die aan de achterzijde fors is uitgebouwd en dubbele openslaande deuren heeft naar het terras in de achtertuin. Er is een gashaard en op de vloer is gekozen voor een prachtig eiken visgraat parket. Door de lichtstraat in het dak van de uitbouw is de lichtinval hier optimaal. De zitkamer met erker aan de voorzijde is een gezellige ruimte die afgesloten kan worden door en suite schuifdeuren. Vanuit de woonkamer is de toegang naar de keuken, die in mat wit is uitgevoerd met een granito aanrechtblad en is uitgerust met uitstekende nieuwe inbouwapparatuur.
De naastgelegen werkkamer is gerealiseerd in de ruimte die voorheen de garage was met een grote op maat gemaakte inbouwkast. Verder is er een fijne ruime bijkeuken met de aansluitingen voor de wasmachine en de droger, een garderobe en de achteruitgang, een toilet met doucheruimte en de technische kamer voor het zwembad.

Eerste verdieping
Een dichte houten trap leidt naar de overloop die toegang geeft tot drie slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is ruim met inbouwkasten en ligt aan de achterzijde. De kamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren naar een balkon. De derde kamer is in gebruik als inloop kleedkamer. De badkamer is comfortabel, modern uitgevoerd en ingericht met een grote inloop douche, een dubbel wastafelmeubel met verwarmde spiegel en een toilet.

Tweede verdieping
Hier zijn twee fijne ruime slaapkamers tot nokhoogte, beiden met een dakkapel en veel bergruimte achter de knieschotten.

Tuin
De voortuin is fraai aangelegd met beukenhagen en diverse planten. Op de oprit is genoeg ruimte om twee auto’s te parkeren en op te laden. De heerlijke achtertuin ligt op het zuidwesten, is breed opgezet en biedt alle privacy door hoge hagen. De schaduw op het terras wordt geboden door de magnoliaboom die als natuurlijke parasol fungeert. Er is een tweede terras aan de achterzijde van de tuin, een recent gerealiseerd luxe zwembad en diverse markante bomen. Achter in de tuin is uit het zicht een houten overkapping geplaatst voor het stallen van de fietsen en opbergen van tuingereedschap. Hier is ook een achteruitgang naar de Rembrandtlaan, een doodlopende weg met alleen bestemmingsverkeer. De achterzijde biedt een vrij uitzicht op de bomen van het Blookerpark.

Afmetingen
Woonoppervlak : 183 m²
Overige inpandige ruimte : 8 m²
Gebouw gebonden buitenruimte : 4 m²
Inhoud : 662 m³
Perceelgrootte : 469 m²

Alle maten zijn officieel gemeten op basis van de NEN2580-meetmethode. Voor de exacte maten is er een meetrapport beschikbaar.

Bijzonderheden
• de woning heeft energielabel C;
• in 2020 zijn de platte daken vernieuwd;
• in 2021 zijn er 12 zonnepanelen geplaatst (productie: 2,51 MWh per jaar);
• in 2021 is het binnen- en buitenschilderwerk uitgevoerd;
• het PHP-zwembad (7×3,5 meter en 1,5 meter diep) is in 2022 aangelegd en wordt verwarmd via zonne-energie (door rubberen matten en afdekking met solar-lamellen), de waterkwaliteit wordt automatisch gereguleerd en wordt
gereinigd met een zwembadrobot;
• er is een laadpaal aanwezig voor het opladen van een elektrische auto;
• verwarming door middel van een cv combiketel (Vaillant 2013);
• in de keuken, bijkeuken en de werkkamer is vloerverwarming aangelegd;
• de woning is volledig voorzien van dubbel glas met uitzondering van de glas in lood ramen;
• de keuken heeft een fijne werkhoogte en is uitgerust met uitstekende apparatuur (voornamelijk Siemens, geplaatst in 2021 en een Quooker (kokend, gekoeld en bruisend water);
• er is opdracht gegeven voor vervanging van de dakpannen en aanbrengen van isolatiefolie (samen met de buren), de uitvoering is in mei/juni 2023 ingepland;
• glasvezel voorbereid;
• de oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen we ons zó goed voorstellen! Neem voor meer informatie of een bezichtiging van dit heerlijke huis contact op met ons kantoor.
De verkoopbrochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Afspraak maken