Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1974
Oppervlakte
225 m²
Perceel
1084 m²
Kamers
7
Slaapkamers
6
Badkamers
2

Omschrijving

Achter de elegante en ook stoere façade van deze vrijstaande villa gaat een huis schuil dat op z’n zachtst gezegd verrassend mag worden genoemd. Al is het maar vanwege de 225 m² woonoppervlak, verdeeld over vier woonniveaus.
De heerlijk lichte woonkamer heeft ramen tot op de vloer waardoor het zicht op de voortuin en achtertuin optimaal is. Er is een prettige halfopen keuken met aangrenzend de bijkeuken. Een verdieping hoger liggen twee slaapkamers: de hoofdslaapkamer met een fijne kleedruimte en een luxe ingerichte badkamer met inloopdouche en infrarood sauna. De tweede kamer op dit niveau heeft een houthaard en een prachtig zicht op het omringende groen. Op het tussenliggende niveau zijn drie slaapkamers en een moderne badkamer. Deze kamers hebben een inpandig balkon. In het souterrain is een slaap-/werkkamer met zicht op de achtertuin, een technische ruimte, een aparte douche met wastafel, een ruime inpandige garage, een voorraadkamer en een zee aan bergruimte.

Dit alles overstijgt de verwachting als je het huis vanaf de straatzijde bekijkt. Het is bovendien een praktisch huis met een overzichtelijke indeling, waarbij, dankzij de verschillende woon-niveaus, iedereen zijn privacy kan vinden. Met al zijn ruimte biedt deze comfortabele gezins-woning volop mogelijkheden tot kantoor-praktijk-werken aan huis.

Een quote van de bewoners:
“Wij hebben hier ruim 27 jaar met heel veel plezier gewoond. Het lichte en zonnige huis is heel ruim en juist door de split-level indeling speels en stoer tegelijkertijd. Voor ons is privacy, ruimte en de ervaring van natuur belangrijk en op al die vlakken is dit huis echt fantastisch. In de parkachtige, zonnige tuin kun je heerlijk relaxen en soms zelfs een eekhoorntje uit de vijver zien drinken! Ook een bijzondere plek is de Finse kota, zeker als de houtkachel aangenaam brandt. De buurt is kindvriendelijk en gezellig en je loopt zo het dorp in. Gezien onze levensfase kiezen we ervoor om kleiner te gaan wonen, maar we zullen zeker nog vaak met warmte terugdenken aan de fijne tijd in dit heerlijke huis!”

De villa werd gebouwd in de jaren zeventig en in de loop der jaren met oog voor detail verbouwd en uitstekend onderhouden. Er kwam een nieuwe keuken, nieuwe badkamers en het complete huis werd geschilderd in een rustige, hedendaagse kleurstelling. De tuin werd onder architectuur aangelegd en er werd een Finse kota in de achtertuin gerealiseerd, waar je rond de houtkachel avonden in alle rust kan doorbrengen. De diepe voortuin (met twee parkeerplaatsen op eigen terrein en de oprit naar de garage) en de riante achtertuin met de diverse terrassen bieden veel privacy. De voortuin, met een groot gazon, diverse bomen en hagen oogt strak, in harmonie met de architectuur van de woning. Er zijn stenen bordessen die vanaf straatniveau tot aan de voordeur leiden.

De overwegend rechthoekige vertrekken hebben overal maximale hoogte en nergens een schuin dak – van elke vierkante meter woonoppervlak kan ook daadwerkelijk gebruik worden gemaakt. De speels in elkaar overlopende woonverdiepingen dragen nog verder bij aan het ruimtelijke gevoel. De villa is gebouwd met hoogwaardige, natuurlijke en duurzame materialen waarbij veel aandacht is besteed aan woongenot. Bovendien is er vanuit elke ruimte een optimale verbinding met de tuin. Hier woon je in een oase van rust.

De ligging is ideaal en er is een keur aan voorzieningen op loop- of fietsafstand waaronder winkelcentrum de Sluis, diverse basisscholen en de uitgebreide sportaccommodatie Hoenderdaal waar je kan tennissen, voetballen, squashen, fitnessen en golfen. Het gezellige centrum van Driebergen-Rijsenburg met leuke winkels en restaurants als ook het NS Station Driebergen-Zeist en de oprit naar de snelweg zijn eveneens dichtbij.

Indeling
souterrain
een trap in de entree leidt naar een hal, de toegang naar een werk-logeerkamer met zicht op de achtertuin, inloopdouche, deur naar garage (31m²) met garagedeur en een aparte zij-ingang.

begane grond
ruime entreehal met garderobe, modern toilet met fonteintje, trapopgang en toegang naar de woonkamer met open haard, het eetgedeelte bij de open keuken en de toegang naar de bijkeuken. Een schuifpui biedt toegang naar het grote terras bij de achtertuin.

tussenverdieping
een trap vanuit de entree geeft toegang tot drie slaapkamers en de badkamer met ligbad, toilet en dubbele wastafel. Eén van de slaapkamers is in gebruik als meditatieruimte.

eerste verdieping
een open trap vanuit de hal op het tussenniveau leidt naar de overloop die toegang geeft tot de hoofdslaapkamer met kleedruimte, badkamer met douche, toilet, sauna en dubbele wastafel. Er is een tweede (slaap)kamer met een houthaard.

Tuin
De woning wordt omgeven door een fraai aangelegde besloten tuin waar terrassen, borders en een vijver elkaar afwisselen. De tuin heeft meerdere fijne terrassen met een uitstekende zonligging, twee houten bergingen voor o.a. tuingereedschap, een houtopslag, een schattig prieeltje en de Finse kota.

Afmetingen
Gebruiksoppervlakte wonen: 225 m²
Overige inpandige ruimte: 35 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 8 m²
Externe bergruimte: 19 m²
Inhoud: 877 m³
Perceelgrootte: 1.084 m²
Alle hiervoor genoemde maten zijn officieel gemeten. Een NEN-2580 meetrapport is beschikbaar.

Bijzonderheden/overige kenmerken
• bouwjaar 1974;
• de woning is comfortabel en uitstekend onderhouden;
• de woning is voorzien van gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas;
• de woning heeft een geregistreerd energielabel C;
• De cv ketel (Remeha Calenta 2020) is voor de warmwatervoorziening en de verwarming eerste verdieping, verwarming overige niveaus door hetelucht (Brink 2005);
• De keuken is uitgerust met uitstekende apparatuur, waaronder een 6 pits gasfornuis met twee ovens (Bertazzoni), afzuigkap, magnetron, vaatwasser en koelkast;
• In 2009 zijn alle daken vernieuwd en extra geïsoleerd;
• In 2010 zijn de gevels gereinigd, is al het voegwerk vervangen, zijn de gevels geïmpregneerd (waterafstotend gemaakt);
• In 2012 zijn de keuken, badkamers, toilet, muren en plafonds vernieuwd;
• De gevelbekleding is in 2014 vervangen;
• Er is aan de voorgevel een elektrisch zonnescherm met een windsensor;
• Automatische beregeningsinstallatie in voor- en achtertuin met eigen grondwaterpomp;
• Er is een nieuw aangelegde, zeer ruime opvangbak met meervoudige pompvoorziening voor afwatering aangebracht bij de entree van de garage die is aangesloten op o.a. de riolering;
• De oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons zó goed voorstellen! Wanneer je meer informatie over deze heerlijke en uitstekend onderhouden villa zou willen ontvangen of een bezichtiging wilt inplannen, neem dan contact op met ons kantoor of bezoek onze website.

Snelweg A12 afrit 20
2 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
8 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
5 min lopen

Afspraak maken