Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1933
Oppervlakte
153 m²
Perceel
598 m²
Kamers
6
Slaapkamers
4
Badkamers
2

Omschrijving

Met gepaste trots presenteren wij dit heerlijke gezinshuis (helft van een dubbel woonhuis uit 1934) met energielabel A, op een perceel van maar liefst 598 m². Het is een ruim en licht familiehuis dat de huidige eigenaren hebben verbouwd en ingericht tot een inspirerende woning, waar zij met heel veel plezier jaren hebben gewoond. Er is veel leefruimte op de begane grond: een goed in te delen woonkamer en een ruime woonkeuken, bijkeuken, een aparte (werk)kamer een fraai aangelegde diepe achtertuin met een houten bijgebouw en een grote veranda in de achtertuin.
Er zijn vier slaapkamers en een badkamer op de eerste en tweede verdieping.

Ligging
Vanuit de woning loop of fiets je zó het gezellige centrum van Driebergen in, met leuke winkels, restaurantjes en terrassen. Diverse basisscholen, de tennisbaan en het zwembad zijn ook op loop- of fietsafstand gelegen.
Verderop de Traaij kan je urenlang wandelen in de uitgestrekte bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en het NS-station Driebergen-Zeist is tien minuten fietsen. In vijf minuten ben je met de auto op de A12.

Tuin
De voortuin is mooi aangelegd met beukenhagen en perkjes met bomen. De achtertuin is gevarieerd ingedeeld met terrassen, borders, speelplekken en een groot gazon. Er is optimale bezonning en privacy. Er is een houten schuur voor de fietsen en tuingereedschap en achterin de tuin is een fijne veranda/overkapping van 17 m² met verwarming.

Parkeren
Op het perceel is een parkeermogelijkheid voor twee auto’s op het grindpad bij de entree en er is voldoende parkeergelegenheid langs de Traaij.

Indeling
begane grond
entree, ontvangsthal met trapopgang en modern toilet met fonteintje. Vanuit de hal is ook de toegang naar de werkkamer aan de voorzijde van de woning. De bijzonder sfeervolle woonkamer is voorzien van een eiken planken vloer. Er is een erkerraam aan de voorzijde en een deur die toegang geeft naar de achtertuin. De heerlijk ruime woonkeuken is door hoge schuifdeuren te scheiden van de woonkamer en voorzien van alle inbouwapparatuur. Er zijn openslaande deuren naar het terras bij de achtertuin en naar de tuin aan de zijkant van de woning. In de achter de keuken gelegen bijkeuken is de mogelijkheid voor de opstelling van de wasmachine en droger. Er is een werkblad met gootsteen en veel (berg)ruimte.

eerste verdieping
een vaste trap geeft toegang tot de overloop van eerste verdieping, met twee ruime slaapkamers en de badkamer. Beide slaapkamers hebben ingebouwde kastruimte. De badkamer is compact, licht uitgevoerd en uitgerust met een ligbad met douche, wastafel en toilet.

tweede verdieping
een vaste houten trap leidt naar de zolderverdieping met twee slaapkamers tot nokhoogte, beide met een wastafel. Vanuit beide kamers is er toegang naar een doucheruimte. In de nok zijn de cv ketel en de warmtepomp geïnstalleerd.

Afmetingen
• perceelgrootte 598 m²
• gebruiksoppervlakte wonen 153 m²
• gebruiksoppervlakte externe bergruimte 10,7 m²
• inhoud 554 m³

Alle maten zijn gemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is beschikbaar.

Bijzonderheden
• bouwjaar 1934;
• verwarming en warm water door middel van een cv-combiketel (Remeha Avanta uit 2018) en een hybride warmtepomp (Elga Techneco 304 (KA02548)2020);
• er zijn 11 zonnepanelen (met een opbrengst van gemiddeld 2,8MWh per jaar);
• in de woonkamer ligt een prachtige eikenhouten vloer, in de keuken is gekozen voor een gietvloer;
• de woning heeft een terrazzo vloer in de entree en paneeldeuren uit de bouwperiode;
• alle wanden zijn strak gestuukt;
• de keuken is uitgerust met een stoomoven, magnetron, een vijf pits gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en vriezer;
• de woning is voorzien van dakisolatie, dubbele beglazing en gedeeltelijke vloerisolatie (in de uitbouw);
• de oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Neem contact op met ons kantoor voor een bezichtiging van deze prachtige woning. De brochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
4 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
12 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
18 min lopen

Afspraak maken