Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1994
Oppervlakte
172 m²
Perceel
595 m²
Kamers
6
Slaapkamers
4
Badkamers
1

Omschrijving

Op een volstrekt unieke locatie gelegen vrijstaande villa met riante garage/hobbyruimte en een fantastische tuin met blijvend vrij uitzicht over natuurgebied van het Utrechts Landschap. De woning grenst aan het water en heeft ook een terras aan het water. Dit is een plekje dat zelden tot nooit te koop komt. Mooier in Driebergen kan je bijna niet wonen.

Extra aantrekkelijk is dat de woning energielabel A heeft en dusdanig goed is onderhouden dat je er zó in kan trekken. Aan ons de mooie taak om een koper te vinden die rust en ruimte zoekt en deze woning met net zoveel plezier gaat bewonen!

De woning is in 1994 gebouwd op een perceel van bijna 600 m² aan een autoluw hofje. Daardoor is er aan de voorkant de gezelligheid en het contact met anderen, aan de zij- en achterkant de zonnige tuin en het boslandschap dat sinds kort eigendom is van het Utrechts Landschap.

Door de plaatsing van zonnepanelen en de hoge isolatiewaarde heeft de woning energielabel A. Op de begane grond is veel leefruimte en een extra speel-of werkkamer. Bovendien is er een mogelijkheid om vanuit de woonkamer een deur te maken naar de inpandige berging, waardoor daar een slaapkamer en badkamer gerealiseerd kunnen worden en de woning daardoor levensloop ondersteunend kan worden gemaakt. De inpandige berging kan ook worden gebruikt als atelier of werkruimte. Er zijn vier slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Daarnaast heeft de zolder een heerlijk grote bergruimte.

Locatie en voorzieningen
De woning is gelegen aan een rustig en kindvriendelijk hofje in de wijk Hoenderdaal, aan de rand van het fraaie buitengebied van Driebergen. Er is een keur aan voorzieningen op loop- of fietsafstand; winkelcentrum de Sluis, basisscholen, de kinderboerderij, een bushalte en de uitgebreide sportaccommodatie Hoenderdaal waar je kan tennissen, voetballen, squashen, fitnessen en golfen. Het station Driebergen-Zeist is op vijf minuten fietsafstand gelegen en het gezellige centrum van Driebergen met leuke winkels en restaurants bereik je ook in vijf minuten op de fiets.

Indeling
Begane grond: entreehal met garderobe, modern ruim gastentoilet met fonteintje, meterkast, trapopgang en toegang naar de woonkamer, de werkkamer en de inpandige berging. De L-vormige woonkamer is heerlijk licht door twee erkerramen en de schuifpui naar het terras bij de achtertuin. Er is een houtkachel geplaatst en op de vloer is gekozen voor een licht houten guatamba lamelparket.
Vanuit de woonkamer is de half open keuken bereikbaar, die in hoogglans wit is uitgevoerd met een composiet aanrechtblad en onder andere is uitgerust met een inductie kookplaat, oven, vaatwasser en koelkast. De keuken heeft een verhoogd werkblad en een verlaagde plint, zodat er extra bergruimte is gecreëerd. Vanuit de hal is ook de toegang naar de ruime werkkamer die aan de voorzijde is gelegen en de ruimte die voorheen de garage was. Hier is een keukenblok geplaatst en de cv ketel geïnstalleerd. Achterin de berging is een nis met de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. De berging is ook volledig geïsoleerd en voorzien van verwarming. Er is een achterdeur die toegang geeft tot de tuin.

Eerste verdieping
een open houten trap leidt naar de overloop die toegang geeft tot vier fijne slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet. De hoofdslaapkamer is ruim en aan de achterzijde gelegen.
Er is voldoende ruimte om kledingkasten te plaatsen. Eén van de slaapkamers heeft een wastafel. De badkamer is comfortabel en modern uitgevoerd en ingericht met een grote inloop douche en twee wastafels en een handdoekradiator.

Tweede verdieping
deze is toegankelijk via een vlizo trap en heeft een nokhoogte van 2,28 meter. Dit is een grote bergzolder die desgewenst door het plaatsen van dakramen of een dakkapel meer bruikbaar gemaakt kan worden.

Tuin
de voortuin is fraai aangelegd met diverse bomen en planten. Op de oprit is genoeg ruimte om een auto te parkeren. De fantastische achtertuin is fraai aangelegd met een groot gazon, perken en diverse bomen en planten. Er is een prieel en dakplatanen om in de schaduw te eten en een mooi terras bij het water. Overal in de tuin geniet je van zon en is er optimale privacy. Ook de zonligging is ronduit perfect: zuidwest.

Afmetingen
• Woonoppervlak : 172 m²
• Overige inpandige ruimte : 15 m²
• Inhoud : 741 m³
• Perceelgrootte : 598 m²

Alle maten zijn officieel gemeten op basis van de NEN2580-meetmethode. Voor de exacte maten is er een meetrapport beschikbaar.

Bijzonderheden:
• de woning heeft energielabel A (lage energielasten)
• er zijn 12 zonnepanelen geplaatst (2015)
• verwarming door middel van een cv-ketel (Nefit Topline december 2008);
• de woning is gebouwd in houtskelet, dit betekent dat de warmte- en geluidsisolatie zeer hoog is en er een aangenaam woonklimaat is in de woning. Aanpassingen in de woning zijn eenvoudiger door te voeren dan bij traditionele bouw;
• door de voorbereiding van een deur in de woonkamer naar de inpandige berging is het mogelijk om levensloop ondersteunend te wonen of de berging voor andere doeleinden te gebruiken.
• het is mogelijk om op de berging een opbouw te realiseren;
• er is een elektrisch zonnescherm bij de woonkamer en gedeeltelijk elektrische screens op de begane grond en eerste verdieping,
• de woning is volledig voorzien van dubbel glas;
• de Bruynzeel keuken (2015) heeft een fijne werkhoogte en is uitgerust met uitstekende apparatuur (Atag);
• het buitenschilderwerk is in 2022 door een erkende schilder uitgevoerd;
• er is in de tuin een systeem waarbij op meerdere punten sproeiers kunnen worden aangesloten;
• oplevering in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen we ons zó goed voorstellen! Neem voor meer informatie of een bezichtiging van dit heerlijke huis contact op met ons kantoor. De verkoopbrochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Afspraak maken