Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
2007
Oppervlakte
202 m²
Perceel
257 m²
Kamers
7
Slaapkamers
5
Badkamers
1

Omschrijving

DUURZAAM WONEN OMGEVEN DOOR GROEN IN PARKACHTIGE OMGEVING…..

Energielabel A++, zonnepanelen, zonnecollectoren en een hybride warmtepomp zorgen ervoor dat je hier tegen zeer lage energielasten woont.

Het is heerlijk wonen aan de Valentijn, een groene en rustige plek midden in Driebergen-Rijsenburg, waar het lijkt alsof het altijd vakantie is. Deze modern vormgegeven en tijdloze half vrijstaande villa is in 2007 gebouwd en heeft een perceel van 257 m² en een woonoppervlakte van ruim 200 m². Er zijn maar liefst 6 (slaap)kamers en er is een mogelijkheid om een tweede badkamer te realiseren op de tweede verdieping omdat de aansluitingen er reeds liggen.

Bij het ontwerp en de bouw van de woning is gekozen voor uitstekende materialen en met de zonnepanelen en hybride warmtepomp is de woning op de toekomst voorbereid, waardoor je zonder noemenswaardige investeringen de woning direct kan betrekken.

Locatie
De woning is gelegen aan de rand van het ‘Oude Rijsenburg’ vlak achter het bekende ‘Kerkplein’. Valentijn dateert uit begin 1900 toen hier in opdracht van een arts ‘villa Valentijn’ werd gebouwd omgeven door vele beeldbepalende en bijzondere bomen.

In de jaren ’70 werd het park verkocht aan de gemeente die overging tot de bouw van bungalows ten behoeve van senioren. De laatste ontwikkeling dateert van omstreeks 15 jaar gelden toen er op het park een 4-tal villawoningen (type twee onder één kap) zijn gerealiseerd. De wijk wordt gekenmerkt door smalle lanen met veel groen en alleen bestemmingsverkeer.

De ligging is uitstekend: op korte afstand van de oprit van Rijksweg A12, het NS station Driebergen-Zeist (5 minuten fietsen), sportpark Hoenderdaal waar je kan golfen, tennissen, fitnessen, voetballen, squashen etc. De entree naar de uitgestrekte wandelbossen, die zo kenmerkend zijn voor Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug zijn op een kwartier loopafstand gelegen.

Tuin
De kadastrale oppervlakte van de tuin is 257 m², daarnaast is er een stuk gemeentegrond (om niet) in gebruik van 215 m² met een gebruiks- en onderhoudsovereenkomst. Feitelijk heb je dus de beschikking over een perceel van 472 m² Tevens is er een mandelig perceel voor de toegangsweg naar de vier woningen met bijbehorende parkeerplaatsen. De tuin is uitstekend op de zon gelegen en biedt veel privacy.

Indeling
Begane grond
entree, ontvangsthal met garderobe, gastentoilet en trapopgang. Vanuit de hal is zowel de woonkamer, de keuken en de inpandige garage bereikbaar. De woonkamer is ruim en licht, en heeft directe verbinding met het terras en de tuin door de twee grote schuifpuien. Er is een provisiekast in de woonkamer. Vanuit het eetgedeelte is de half open keuken toegankelijk die voorzien is van alle (voornamelijk AEG) inbouwapparatuur, waaronder twee koelkasten, een vaatwasser en een vijf pits gasfornuis.

Eerste verdieping
ruime overloop met ingebouwde bergkast en een kastruimte met de opstelling van de cv-ketel, installatie voor de zonnepanelen. Er zijn vier ruime en lichte (slaap)kamers, een compleet ingerichte badkamer een ligbad, inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, toilet en urinoir.

Tweede verdieping
grote open ruimte met de opstelling van de wasmachine, waar eventueel een tweede badkamer kan worden gerealiseerd. Deze ruimte is op eenvoudige wijze opnieuw in te delen. Er is nog een volwaardige slaapkamer op deze verdieping die vanuit de open ruimte toegankelijk is.

Berging
De woning heeft een inpandige berging (voorheen garage). In de nabijheid van de woning zijn voldoende parkeerplekken.

Afmetingen
Kadastrale perceelgrootte: 257 m²
Perceel in gebruik van de gemeente: 215 m² (*)
Gebruiksoppervlakte wonen: 202 m²
Gebruiksoppervlakte inpandige berging:13 m²
Inhoud: 766 m³

Bijzonderheden/overige kenmerken
• bouwjaar 2007;
• de woning verkeert zowel intern als extern in een uitstekende staat van onderhoud en is energieneutraal:
? er is volledig geïsoleerd (vloer, daken en buitenmuren);
? alle ramen zijn voorzien van H++ glas;
? de twee zonnecollectoren die op het dak staan, zijn aangesloten op de warmwaterinstallatie (ATAG combiketel uit 2007) en verminderen zo het aardgasverbruik. Op het dak zijn ook 22 zonnepanelen geplaatst die jaarlijks ongeveer 3.600 kWh leveren; dat is meer dan de elektriciteitsbehoefte van de woning;
? in 2020 is er een hybride warmtepomp (ELGA) geplaatst, die in de zomer ook als topkoeling werkt;
? voor de wasmachine en de vaatwasser is er een aansluiting op het warmwaternet;
? op de pomp voor de vloerverwarming is een voorziening aangebracht. Als de vloerverwarming niet in werking is, draait ook de pomp niet.
• de begane grond is voorzien van vloerverwarming;
• op de tweede verdieping kan een tweede badkamer worden gerealiseerd, want er is een aansluiting voor warm en koud water en er is een voorbereiding voor een toilet;
• er is een recent bouwkundig rapport beschikbaar van de Vereniging Eigen Huis;
• de oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij verwelkomen je graag voor een bezichtiging.

Van sommige dingen in het leven weet je het zeker: dit kan niet veel beter. Wonen in een huis dat speciaal voor jou lijkt te zijn gemaakt op één van de mooiste locaties van midden Nederland. De verkoopbrochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
2 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
7 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
7 min lopen

Afspraak maken