Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1855
Oppervlakte
132 m²
Perceel
715 m²
Kamers
6
Slaapkamers
4
Badkamers
2

Omschrijving

Het is een pareltje, dit charmante, monumentale, vrijstaande woonhuis uit 1855 aan de Vijverlaan. Een huis waar je hart sneller van gaat kloppen, want deze voormalige tuinmanswoning van huis Welgelegen valt op door vele mooie details en staat op een prachtige plek, met een grote tuin rondom en een eeuwenoude kastanjeboom op het grindpad. Het oorspronkelijke huis is op de begane grond aan de tuinzijde uitgebouwd, waardoor er veel leefruimte en licht is gecreëerd. Op de begane grond is een slaapkamer met en suite badkamer, op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een kleine badkamer.

Indeling
begane grond: de entree is aan de zijkant in een fraaie houten aanbouw. Entreehal met garderoberuimte, meterkast en toilet. Links is een ruimte met de opstelling van de cv ketel en de wasmachine en droger. Deur naar de bijzonder sfeervolle keuken, met een open haard (hout gestookt) en nog de authentieke halfronde keukenkast. De keuken is voorzien van Miele inbouwapparatuur. Op de begane grondvloer is gekozen voor verouderde houten planken vloerdelen. In de uitbouw/serre is de eetkamer, die in open verbinding staat met de keuken en de woonkamer. Er zijn brede openslaande deuren naar de tuin, waardoor je als het ware het hele jaar in de tuin zit. De woonkamer is door de ramen met spitsbogen en de doorkijkhaard bijzonder gezellig en goed in te delen. De slaapkamer in de uitbouw heeft openslaande deuren naar de tuin. De lichte en-suite badkamer heeft een ligbad, douche, wastafelmeubel en een toilet.

eerste verdieping
een vaste houten trap vanuit de eetkamer leidt naar de overloop van de eerste verdieping, met twee slaapkamers en een kleine badkamer. De twee kleinere slaapkamers hebben een vide. Op de overloop is veel kastruimte.

Tuin
de tuin rondom de woning is fraai aangelegd met diverse hagen en struiken die zorgen voor privacy vanaf de straat. Onder de kastanjeboom staat een bakhuisje uit 1878 waarin vroeger brood gebakken werd. De pal op het zuiden gelegen achtertuin heeft een heerlijk zonneterras, aangelegd met klinkertjes, is circa 22 meter diep en biedt alle privacy. Er is een ruime stenen schuur/berging met een aangebouwde veranda.

Bijzonderheden
• Bouwjaar 1855, de aanbouw is uitgevoerd in 2017;
• lichte en goed onderhouden woning met een heerlijk ruime achtertuin van 30 meter diep op het zuiden;
• gelegen op een unieke locatie op loop- of fietsafstand van alle denkbare voorzieningen;
• de woning typeert zich door de mooie dakranden, spitsboogvormige bovenramen en de buitenluiken;
• de begane grondvloer is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming;
• de woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing,
• cv-combi ketel Nefit Topline (2011);
• de woning is een gemeentelijk monument;
• oplevering in overleg.

Oppervlakte
gebruiksoppervlakte wonen: 132 m²
externe bergruimte: 24 m²
inhoud: 462 m³
perceelgrootte: 715 m²

Huurcondities
* Huurperiode maximaal 24 maanden
* Huurbetaling per maand vooruit
* Waarborgsom minimaal 1 maand huur bij vooruitbetaling
* Huisdieren in overleg
* Verhuur onder voorbehoud gunning eigenaar
* Huurprijs exclusief gas, water, elektra en internet
* Oplevering kan op korte termijn
* Wanneer u de woning wenst te huren dient u de volgende documenten te overhandigen: kopie paspoort of ID-kaart (geen rijbewijs), jaaropgave, werkgeversverklaring, loonstrook van de laatste 2 maanden
* Inkomenseis: het NETTO maandinkomen dient tenminste 2.5 keer de maandhuur te zijn

Snelweg A12 afrit 20
3 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
11 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
8 min lopen

Afspraak maken