Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1931
Oppervlakte
193 m²
Perceel
275 m²
Kamers
5
Slaapkamers
3
Badkamers
2

Omschrijving

DEZE WONING HEEFT ENERGIELABEL A!

Midden in het historische centrum van Amerongen ligt dit omstreeks 1931 gebouwde helft van dubbel herenhuis. Het pand is lang als winkel woonhuis in gebruik geweest maar onlangs op ingrijpende wijze compleet gerenoveerd tot een multifunctionele woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een zonovergoten stadstuin van circa 90 m². De ligging is ronduit fantastisch: je loopt de voordeur uit en bevind je direct in het authentieke Amerongen met tal van bezienswaardigheden zoals de Andrieskerk en Kasteel Amerongen.

De woning heeft een gebruiksoppervlakte van bijna 200 m² en kan zonder noemenswaardige investeringen direct worden betrokken: kortom, het genieten kan direct beginnen!

AMERONGEN: HET GOEDE LEVEN
Dit bijzondere pand is gelegen in een lieflijk dorp en in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Amerongen is een van de zeldzame lommerrijke dorpjes waar nog de sfeer van het goede leven te vinden is. Het is gelegen temidden van de bossen, de Amerongse berg, weiden, en het unieke rivierenlandschap van de nabijgelegen Nederrijn, met de vruchtbare Betuwe aan de overkant van de rivier.

Amerongen ligt dicht bij steden als Utrecht, Arnhem en Amersfoort maar net buiten de drukte van de randstad. Zeer centraal gelegen in Nederland. Wandelaars en fietsers treffen hier de rust die zo langzamerhand schaars geworden is in ons land.

Het dorp Amerongen en het kasteel zijn van oudsher nauw met elkaar verweven en kennen een rijke geschiedenis. Kenmerkend zijn ook een tiental karakteristieke tabaksschuren die herinneren aan de tijd (17e tot 20e eeuw) dat Amerongen een bloeiende tabaksteelt kende.

TUIN
De op het zuidwesten gelegen achtertuin is circa 9 meter diep en 10 meter breed en biedt veel privacy en uitstekende bezonning.

SCHUUR/BERGING
Aangebouwd houten berging voor fietsen en tuingereedschap.

PARKEREN
Direct voor de deur kun je -zonder vergunning- de auto parkeren.

GLOBALE INDELING
Begane grond: ruime entreehal met dito toilet. Dubbele deuren geven toegang tot de buitengewoon royale woonkeuken die aan de straatzijde is gelegen. Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken met de opstelmogelijkheid voor wasmachine en droger. Aan de achterzijde bevindt zich de tuingerichte, en veel lichtinval gevende woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. De begane grond heeft grenzend aan de woonkamer een slaapkamer met aangrenzend de luxe ingerichte badkamer voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

Eerste verdieping: overloop die toegang geeft tot 2 royale slaapkamers, een separaat toilet en een luxe ingerichte badkamer met ligbad en wastafel. Indien gewenst kan op het platte dak van de woonkamer nog een riant dakterras worden gerealiseerd. De hele verdieping is afgewerkt met eikenhout lamelparket.

Tweede verdieping: vaste trap naar royale zolderverdieping die volledig is afgewerkt, geïsoleerd en is voorzien van diverse veluxramen. Deze ruimte is naar eigen inzicht verder in te richten. Het is goed mogelijk om hier nog 1 tot 2 slaapkamers te realiseren of een slaapkamer met eigen badkamer.

Voorts bevinden zich onder het pand nog een tweetal ruime provisie-/wijnkelders.

AFMETINGEN
Gebruiksoppervlakte wonen 193 m²
Perceelgrootte 275 m²
Inhoud 780 m³
Voor de exacte afmetingen en plattegronden verwijzen wij u naar het meetrapport dat is opgesteld.

OVERIGE KENMERKEN EN BIJZONDERHEDEN
* bouwjaar 1931 en gerenoveerd in 2022
* gehele pand is voorzien van isolerende beglazing (begane grond triple glas) en dakisolatie
* verwarming en warm water d.m.v. een cv-combiketel
* de slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn voorzien van vloerverwarming
* nieuwe elektrische installatie
* nieuwe radiatoren
* het gehele pand is voorzien van nieuwe vloerafwerking
* alle wanden en plafonds zijn afgewerkt met glad stucwerk
* de keukenapparatuur bestaat uit een oven, vaatwasser, koelkast, afzuigkap en keramische
kooplaat
* oplevering in overleg maar kan op (zeer) korte termijn

INTERESSE?
Neem contact op, wij informeren u graag!

Afspraak maken