Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1920
Oppervlakte
268 m²
Perceel
1930 m²
Kamers
8
Slaapkamers
6
Badkamers
2

Omschrijving

Sfeervolle, eigenzinnige jaren 30 villa op perceel van bijna 2000 m² op een fantastische locatie grenzend aan het bos. Deze buitengewoon karakteristieke woning is een licht en comfortabel gezinshuis want het heeft een heerlijk ruime woonkamer met openslaande deuren naar de tuin, een gezellige woonkeuken voorzien van een groot terras met zicht op de achtertuin, een werkkamer op de begane grond, vijf slaapkamers, twee badkamers, loft op zolder en een garage. Ook via het tuinhek loop je zó naar het aangrenzende bos.

Ligging
De woning ligt tussen de twee gezelligste dorpen van de Utrechtse Heuvelrug: Doorn en Driebergen. Beide dorpen bieden een grote diversiteit aan winkeltjes, gezellige horeca en leuke koffietentjes. Er zijn goede scholen (waaronder het Revius Lyceum in Doorn op een paar minuten fietsafstand). Hier woon je in een nationaal park want deze dorpen worden omsloten door uitgestrekte bossen waar je oneindig kunt wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. De oprit naar de snelweg is in tien minuten bereikbaar, evenals het station Driebergen-Zeist.

Tuin
De heerlijke tuin rondom staat garant voor een optimale bezonning en privacy. De indeling is gevarieerd met terrassen, borders, een vijver, speelplekken en een groot gazon. Achter in de tuin is een kippenhok en een houten berging.

Parkeren
Op het perceel is een vrijstaande garage en er zijn ruime parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s op het grindpad bij de entree.

Indeling
begane grond
entree, ontvangsthal met trapopgang, toilet en toegang naar de provisiekelder. Vanuit de hal is ook de toegang naar de woonkamer, werkkamer en de keuken. De bijzonder sfeervolle woonkamer is voorzien van een massief eiken visgraat vloer met dubbele bies en heeft aan twee zijden erkers waardoor er een optimale verbinding is met de tuin. Openslaande deuren geven toegang tot het terras bij de woonkamer. De werkkamer ligt aan de entreezijde. De woonkeuken is voorzien van uitgebreide inbouwapparatuur en heeft openslaande deuren naar het terras bij de achtertuin.
eerste verdieping
een vaste trap met bordes geeft toegang tot de grote overloop van eerste verdieping, met maar liefst vijf slaapkamers, de badkamer en een apart toilet De slaapkamers hebben ingebouwde (boeken)kasten. In de hoofdslaapkamer is gekozen voor tapijt, de andere kamers hebben houten vloeren. De badkamer is uitgerust met een ligbad, aparte douche en een dubbele wastafel.
tweede verdieping
een vaste houten trap leidt naar de prachtige zolderverdieping die is ingericht als loft met verschillende hoeken waardoor slapen en werken goed gecombineerd kunnen worden. Er is een badkamer met een douche en twee wastafels. Hier is ook de opstelmogelijkheid voor de wasmachine en de droger. In de naastgelegen berging is de cv ketel geïnstalleerd.
Afmetingen
• perceelgrootte 1.930 m²
• gebruiksoppervlakte wonen 268 m²
• overige inpandige ruimte 10,5 m²
• gebruiksoppervlakte garage/berging 15 m²
• inhoud 1.042 m³
Alle maten zijn gemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is beschikbaar.

Bijzonderheden
• bouwjaar circa 1928 en in 2003 grondig verbouwd;
• de woning heeft energielabel C;
• verwarming en warm water door middel van een cv-combiketel (Nefit Excellent uit 2003), in de keuken is een elektrische boiler en een Quooker kraan;
• in de entree, de woonkamer en de werkkamer ligt een prachtige eikenhouten visgraat vloer, in de keuken is gekozen voor Belgisch hardsteen;
• ook op de verdiepingen is gekozen voor houten vloeren;
• een deel van de kozijnen op de verdiepingen zijn recent vervangen;
• de woning is voorzien van dakisolatie, dubbele beglazing en gedeeltelijke gevelisolatie;
• in de omringende huizen wonen veel gezinnen met kinderen;
• de oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Neem contact op met ons kantoor voor een bezichtiging van deze heerlijke gezinsvilla. De brochure met plattegronden zijn te downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
7 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
18 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
29 min lopen

Afspraak maken