Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1936
Oppervlakte
259 m²
Perceel
411 m²
Kamers
8
Slaapkamers
5
Badkamers
2

Omschrijving

Zo mooi zou iedereen wel willen wonen! Aan een zeer geliefde en doodlopende laan op loopafstand van het gezellige dorpscentrum gelegen buitengewoon forse, karakteristieke, helft van dubbele villa met zonnige achtertuin. Wat bij de eerste aanblik direct opvalt is de enorme breedte van bijna 11 meter wat uitzonderlijk is voor een half vrijstaand woonhuis.

Ook binnen zal je verrast zijn door de ongekende ruimte en sfeer die de woning biedt. Deze prachtige woning vindt zijn oorsprong in 1936 maar is vanaf 2000 tot heden stapsgewijs compleet onder handen genomen door de huidige bewoners. Het resultaat is er dan ook naar en wij nodigen je dan ook van harte uit voor een bezichtiging.

De Meenkselaan is een doodlopende laan die een gemoedelijke sfeer uitademt. De uitstraling van de Meenkselaan en de omliggende lanen wordt voornamelijk gekenmerkt door fraaie, veelal vooroorlogs gebouwde woningen.

Ligging
De woning ligt zeer gunstig ten opzichte van het vernieuwde NS-station en de Rijksweg A12. Het gezellige centrum van Driebergen en het oude Rijsenburg met een grote diversiteit aan winkeltjes, gezellige horeca en leuke koffietentjes is op loopafstand gelegen. Er is een kinderdagverblijf aan het einde van de laan en basisscholen zijn op loop-/fietsafstand.

Tuin
De verzorgd aangelegde besloten achtertuin is op het zuidoosten gelegen en heeft een leuke indeling met borders, gazon en zonneterras. Links achter op het perceel staat een vrijstaande houten berging met vliering. De berging is voorzien van dak-, vloer- en wandisolatie. De achtertuin is circa 13 meter breed en 13 meter diep en biedt door de heg en verscheidene bomen veel rust en privacy.

Parkeren
Op de eigen oprit kan een auto worden geparkeerd. Verder zijn er voldoende parkeermogelijkheden in de laan.

Het dorp Driebergen-Rijsenburg
Driebergen-Rijsenburg is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en is een zeer geliefde plaats om te wonen. Het dorp biedt alles wat men zich kan wensen: goede scholen, leuke winkels, een grote diversiteit aan gezellige horeca en sportfaciliteiten en op korte afstand van het volledig gerenoveerde NS-station met korte en snelle verbindingen naar de grote steden. Aan de noordkant wordt het dorp omsloten door de uitgestrekte bossen waar je oneindig kunt wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken en aan de andere kant grenst het dorp aan de prachtige landgoederen en buitenplaatsen van het buitengebied aan de Langbroekerwetering.

Indeling
begane grond
Vestibule, ruime entreehal met toilet en vaste kasten. Werkkamer aan de voorzijde van de woning met daarnaast de L-vormige woonkamer en suite met de zitkamer aan de laanzijde voorzien van fraaie schouw met open haard en de eetkamer aan de tuinzijde. De begane grond is grotendeels voorzien van een schitterende parketvloer. De riante Siematic keuken is op de tuin gericht en heeft aansluitend een bijkeuken en een was-/badkamer. Indien gewenst kan hier op betrekkelijk eenvoudige wijze een heerlijke tuingerichte woonkeuken worden gerealiseerd.

eerste verdieping
Ook de eerste verdieping biedt een zee aan ruimte met een royale overloop en met maar liefst vier volwaardige slaapkamers waarvan de hoofdslaapkamer over een eigen inloopgarderobekast beschikt. Twee van de overige drie slaapkamers hebben ruime ingebouwde kasten. De riante en modern ingerichte badkamer is compleet uitgerust met een groot bad, inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming.

tweede verdieping
prachtige zolderverdieping met de hoge nokconstructie in het zicht. De tweede verdieping is multifunctioneel inzetbaar. Perfect als atelier, werkruimte of voor het realiseren van meerdere slaapkamers en/of een tweede badkamer.

Afmetingen
• perceelgrootte 411 m²
• gebruiksoppervlakte wonen 259 m²
• gebruiksoppervlakte buiten berging 16 m²
• inhoud 945 m³
Alle maten zijn gemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is beschikbaar.

Bijzonderheden
• bouwjaar 1936 en gerenoveerd in 2000;
• in 2017 is het buitenschilderwerk uitgevoerd;
• verwarming en warm water d.m.v. een combiketel met boiler uit 2015;
• de keuken, toilet en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming;
• al het binnen leidingwerk en afvoeren zijn in 2000 vervangen;
• de buitenriolering is in 2019 vervangen;
• in 2009 is al het zinkwerk vervangen;
• het hele buitendak is onlangs professioneel gereinigd;
• de woning is voorzien van dubbel glas en dakisolatie;
• alle binnenwanden zijn voorzien van glad stucwerk;
• alle binnen- en buitendeuren zijn vervangen;
• van de woning is een bouwkundig rapport opgesteld;
• de olietank is inwendig gereinigd en gevuld met zand. Een Kiwa certificaat is aanwezig;
• oplevering in overleg.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Neemt u contact op met ons kantoor wanneer u deze prachtige woning wenst te bezichtigen. De brochure met plattegronden kunt u downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
3 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
9 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
3 min lopen

Afspraak maken