Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1900
Oppervlakte
89 m²
Kamers
3
Slaapkamers
2
Badkamers
1

Omschrijving

Een bijzonder appartement, gelegen in de monumentale Sint Martinuskerk (1900) met een ruime woonkamer met half open keuken en een klein balkon op het zuiden met een heerlijk uitzicht op de binnentuin, compacte badkamer, twee slaapkamers en een berging op de begane grond.

Wij nodigen je van harte uit om dit unieke appartement met een woonoppervlakte van bijna 90 m² in een historisch gebouw te bezichtigen. Laat je verrassen door het licht, de ruimte, het uitzicht en de levendigheid van de Oudegracht en de omgeving. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping.
Ligging

Wonen op één van de mooiste plekjes van Utrecht, in de voormalige St. Martinuskerk, in 1989 omgebouwd tot appartementencomplex. Hier woon je direct aan de Oudegracht, met in de nabije omgeving diverse cafés, restaurants, bioscopen, winkels en supermarkten.
Om de hoek bevindt zich de gezellige Twijnstraat, de oudste winkelstraat van Utrecht en het Louis Hartloopercomplex voor een film en een drankje. Aan de andere kant van de kerk kan je heerlijk wandelen door het groene park langs de Singel met uitzicht op het water. Er is bovendien een gezamenlijke buitenplek aan de werf, waar je ook heerlijk kunt zitten.

Historie
De kerk is rond 1900 ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Alfred Tepe. Op het voorplein (binnenplaats) staat een ruiterstandbeeld van Martinus, de Latijnse naam voor Sint Maarten. Een bijzonderheid van dit beeld is dat hier Sint-Maarten is afgebeeld zittend op een paard. Onder het paard ligt een slang, een symbolisering van het kwaad, die wordt vertrapt door een van de paardehoeven.

Bereikbaarheid
Het appartement is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Indeling
De centrale entreehal heeft een video-intercom, brievenbussen en automatisch bedienbare deur die toegang geeft tot de afgesloten hal met het trappenhuis en de lift.
eerste etage:
entree met een gang die toegang geeft tot twee slaapkamers (10 m² en 12 m²), een bergkast, een toilet met fonteintje en de badkamer. De woonkamer met half open keuken is ruim en goed in te delen. Vanuit de woonkamer is het balkon met een klein trapje toegankelijk.

Begane grond
Hier is een prive-berging van 5m².

Parkeren
Middels parkeervergunning of betaald parkeren in de directe omgeving.

Berging
Op de begane grond is een privéberging aanwezig. Verder zijn er een tweetal openbare kelders toegankelijk voor bewoners voor bijvoorbeeld opslag van spullen of voor het geven van een feestje.

Afmetingen
• gebruiksoppervlakte wonen 89 m²
• gebruiksoppervlakte balkon 3 m²
• gebruiksoppervlakte berging 5 m²
• inhoud 270 m³
Voor de exacte afmetingen wordt verwezen naar de bijgevoegde plattegrondtekeningen. Alle maten zijn exact gemeten conform de NEN 2580 meetmethode.

Vereniging van Eigenaren
Door de aankoop van een appartementsrecht wordt u automatisch lid van de Verenging van Eigenaren. Het beheer van de vereniging is uitbesteed aan een professioneel beheerder. De servicekosten bedragen op dit moment circa € 315,- per maand. Inbegrepen in de servicekosten is onder meer de opstalverzekering, groot- en klein onderhoud, onderhoud lift- en elektrische installaties, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten, glasbewassing, beheer- en vergaderkosten. De Vereniging van Eigenaren functioneert goed en is financieel gezond. Alle relevante informatie aangaande de Vereniging van Eigenaren is op aanvraag beschikbaar.

Bijzonderheden
• bouwjaar 1900 en getransformeerd naar appartementen omstreeks 1989;
• het appartement is voorzien van dubbele beglazing;
• verwarming en warmwatervoorziening d.m.v. stadsverwarming;
• mechanische ventilatie aanwezig;
• de badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel en de opstelmogelijkheid voor de wasmachine en droger;
• vanuit de woonkamer toegankelijk balkon dat vrijwel pal op het zuiden is gelegen met een fraai uitzicht op de tuin;
• privé berging op de begane grond;
• de keukenapparatuur bestaat uit een keramische kookplaat, afzuigkap, oven, dubbele spoelbak ;
• het appartement biedt door de kleinschaligheid en de indeling een grote mate van veiligheid;
• het aangegeven energielabel is een voorlopig label. Het definitieve label zal spoedig worden opgesteld;
• het appartementencomplex zal komend jaar worden voorzien van nieuwe liften;
• de oplevering is in overleg.

Enthousiast geworden?
Ben je na het bekijken van de foto’s en het lezen van de tekst enthousiast geworden en wil je dit unieke appartement graag bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor. Ook kun je voor meer informatie of een brochure van het appartement onze website bezoeken.

Snelweg A12 afrit 19
11 min rijden

Afspraak maken