Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1906
Oppervlakte
203 m²
Perceel
164 m²
Kamers
7
Slaapkamers
3
Badkamers
1

Omschrijving

Achter de historische gevel van deze woning (1906) gaat een buitengewoon verrassend en royaal halfvrijstaand herenhuis schuil met mulftifunctionele gebruiksmogelijkheden. Volledig wonen of winkel met woonhuis maar ook kantoor/praktijk op de begane grond is mogelijk. Gelet op de dubbele entree leent het pand zich ook uitstekend voor verhuur van de begane grond met een eigen appartement/bovenwoning op de eerste en tweede verdieping. Zelden komen wij woningen tegen met zoveel gebruiksmogelijkheden als de Hoofdstraat 106.

Vanuit de woning steek je de straat over en loop je in een paar minuten in de uitgestrekte wandelbossen, naar de Heidetuin of Landgoed Kraaybekerhof. De gezelligheid met leuke restaurantjes, winkels en een ijssalon bevindt zich om de hoek aan het historische Kerkplein en je fietst zó naar het prachtige buitengebied van de Langbroekerwetering. Het gezellige centrum van Driebergen met een keur aan winkels, restaurants en koffietentjes is maar vijf minuten fietsen, evenals het NS station van Driebergen-Zeist. Ook de Uithof is met het openbaar vervoer of de fiets uitstekend bereikbaar.

De sfeer en historie die in dit huis voelbaar zijn laten zich moeilijk omschrijven in woorden. Wij nodigen u dan ook van harte uit om dit bijzondere object te komen bezichtigen.

Kortom, een uniek en multifunctioneel pand met een veel privacy biedende patiotuin van circa 30 m² die wordt afgesloten door een grote stenen garage/berging gelegen in het ‘oude Rijsenburg’. Hier woont u niet in Driebergen maar ‘op Rijsenburg’.

Indeling
Begane grond: er is een zij-entree maar ook een entree aan de Hoofdstraat. Via de zij-entree kom je in een prachtige gang met wit marmeren vloer en toilet. Links bevindt zich een eenvoudige keuken en rechts een schitterende ruimte die tot voor kort als winkelruimte in gebruik is geweest. De ruimte is strak afgewerkt en door middel van een glazen wand opgesplitst in 2 kamers. Eén van de kamers beschikt nog over een antieke schouw met open haard. Vanuit de keuken is toegang tot een ruime provisiekelder met een hoogte van 1.70 meter.

Eerste verdieping:
L-vormige overloop voorzien van fraaie parketvloer met gastentoilet op de overloop. Modern ingerichte eetkeuken met vaste kasten. Sfeervolle en authentieke woon-/eetkamer aan de voorzijde (voormalig kamer en suite) eveneens afgewerkt met een prachtige parketvloer en schouw.

Tweede verdieping:
Overloop met in totaliteit drie slaapkamers, veel bergruimte en nog een toilet. Deze verdieping is voorzien van airconditioning.

Boven de zolderverdieping bevindt zich nog een vliering die prima als bergzolder gebruikt kan worden.

Tuin
Naast de woning ligt een op het zuidwesten gelegen besloten patiotuin met veel privacy van circa 10×3.

Berging
Aan de achterzijde is er toegang tot een royale stenen berging van ruim 20 m².

Parkeren
Gratis parkeren in de om hoek gelegen van Rijckevorselstraat.

Afmetingen/oppervlakten
Gebruiksoppervlakte wonen: 203 m²
Gebruiksoppervlakte inpandige bergruimte (provisiekelder): 18 m²
Gebruiksoppervlakte schuur/garage: 22 m²
Inhoud: 812 m³
Perceelgrootte: 167 m²

Alle maatvoeringen zijn gemeten op basis van de NEN-2580 meetvoorschriften. Van de woning is derhalve een officieel meetrapport aanwezig.

Bijzonderheden/overige kenmerken
* gebouwd omstreeks 1906
* zowel intern als extern verkeert de woning bouwkundig in relatie tot het bouwjaar
in een goede staat van onderhoud. Keuken sanitair zijn eenvoudig en gedateerd
* ruime gebruiks-/bestemmingsmogelijkheden
* de woning is gedeeltelijk voorzien van airconditioning
* de woning is deels voorzien van dubbel glas en dakisolatie
* verwarming en warm water d.m.v. een Atag combiketel uit 2015
* de woning is voorzien van 15 zonnepanelen
* de woning is voorzien van een nieuwe elektrische installatie met aarlekbeveiliging
* de woning is voorzien van een alarminstallatie
* oplevering in overleg

Splitsing/kamerverhuur
De mogelijkheid bestaat om het pand te splitsen in maximaal 3 appartementen voor verhuur. Meer dan 3 appartementen is niet toegestaan.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Wanneer u meer informatie wenst of dit schitterende en multifunctionele halfvrijstaande herenhuis een keer wenst te bezichtigen dan kunt u contact opnemen met ons kantoor. De verkoopbrochure met plattegronden kunt u downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
1 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
6 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
8 min lopen

Afspraak maken