Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1675
Oppervlakte
238 m²
Perceel
414 m²
Kamers
6
Slaapkamers
4
Badkamers
1

Omschrijving

Midden in het historische centrum van het pittoreske en geliefde Amerongen ligt de voormalige herberg ‘de Posthoorn’ waarvan de geschiedenis terug gaat tot omstreeks 1675.

Dit half vrijstaande gemeenteIijk monument is verrassend in elk opzicht. Er is maar liefst 238 m² aan woonoppervlakte en een historische achtertuin van ruim 400 m² die dit tot een bijzonder object maakt om in te wonen. Extra aantrekkelijk is dat er ook een uitgang is aan de achterzijde en dat achter op het perceel een multifunctioneel houten bijgebouw is gerealiseerd.

Graag nodigen we je uit om dit unieke object te komen bezichtigen. Laat je verassen door de vele authentieke elementen die dit pand rijk is maar wees gewaarschuwd want de term ‘op slag verliefd worden’ is misschien wel in het verleden hier bedacht. Wij waren het in elk geval direct bij de eerste ontmoeting….Dit fantastische woonhuis is smaakvol gerestaureerd, liefdevol bewoond en keurig onderhouden.

AMERONGEN: HET GOEDE LEVEN
Amerongen is in een schilderachtig monumentaal dorp gelegen midden in nationaal park Utrechtse heuvelrug. Het is één van de zeldzame historische plaatsen waar nog de sfeer van het goede leven van weleer te vinden is. Aan de noordkant wordt het dorp omringd door de uitgestrekte bossen en aan de zuidzijde wordt het dorp begrensd door het coulisselandschap en de unieke uiterwaarden van de nabijgelegen Nederrijn, met de vruchtbare Betuwe aan de overkant van de rivier. Een levendig dorp waar veel te doen is, leuke restaurantjes zijn en niet te vergeten het prachtige kasteel Amerongen.

TUIN
Buitengewoon verrassend voor een woning in het centrum is de fenomenale achtertuin die achter de gevel schuilgaat. De tuin is met liefde aangelegd en onderhouden. Een heerlijk zonneterras, een fijn (speel)gazon maar vooral prachtige borders met een grote diversiteit aan bloemen en planten (rozen, fruitbomen, oleander, blauwe regen) maken dit tot een waar paradijs. Daarnaast biedt de tuin de hele dag plekken van zon en schaduw. Aan de achterzijde is een achterom met een recht van overpad.

SCHUUR/BERGING
Vrijstaand houten berging achter op het perceel deels in gebruik als bergruimte en deels in gebruik als relaxruimte.

GLOBALE INDELING
Begane grond: overdekte zij entree naar de riante eetkamer die zich uitstrekt over de hele breedte van het pand. Aansluitend bevindt zich de modern ingerichte keuken voorzien van inbouwapparatuur en deur naar de tuin. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning, heeft een houtkachel en openslaande deuren naar de tuin.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot de ruime badkamer voorzien van ligbad, toilet, dubbele wastafel en inloopdouche. De badkamer staat in directe verbinding met één van de twee slaapkamers. De hoofdslaapkamer aan de voorzijde is bijzonder ruim (het waren voorheen 2 kamers) en ligt aan de voorzijde van het pand. In het oog springend zijn de fraaie plafondbalken en de monumentale schouw. Op eenvoudige wijze kunnen hier weer twee slaapkamers van worden gemaakt.

Tweede verdieping: overloop met voorzolder met bergruimte en cv-opstelling en toegang tot een tweetal zeer gezellige zolderkamers waarvan de achterste kamer is voorzien van een dakkapel.

AFMETINGEN
Gebruiksoppervlakte wonen 238 m²
Perceelgrootte 414 m²
Inhoud 932 m²
Oppervlakte houten tuinhuis 25 m²
Van de woning is een officieel NEN2580 meetrapport opgesteld.

BIJZONDERHEDEN/OVERIGE KENMERKEN
* oorspronkelijk als herberg gebouwd omstreeks 1675
* in de loop van de jaren gemoderniseerd en gerenoveerd
* gemeentelijk monument, derhalve geen energielabel aanwezig
* woning is voorzien van dakisolatie, vrijwel overal dubbele beglazing en deels vloerisolatie
* de begane grond is voorzien van vloerverwarming
* verwarming en warm water d.m.v. een combiketel uit 2002
* glasvezel aanwezig
* nieuwe elektrische installatie
* diverse authentieke elementen zijn behouden gebleven
* geheel verkeert in een goede staat van onderhoud
* van de woning is een onafhankelijk bouwkundig rapport opgemaakt
* diverse basisscholen op loopafstand gelegen
* alle grote steden en Schiphol zijn in 30 tot 60 minuten bereikbaar
* oplevering in overleg

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem voor meer informatie of een bezichtiging contact op met ons kantoor. De verkoopdocumentatie met plattegronden is op onze website te downloaden.

Afspraak maken