Vraagprijs € 795.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 279 m²
Perceelgrootte 6.850 m²
7 Kamer(s)
5 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1956

Plattegronden

Neem contact met ons op

Overeindseweg 34 A NIEUWEGEIN

OP DE GROENE GRENS VAN HOUTEN EN NIEUWEGEIN GELEGEN VRIJSTAANDE SEMI-BUNGALOW MET 280 M² EFFECTIEVE WOONRUIMTE OP EEN PERCEEL EIGEN GROND VAN CIRCA 6.850 M².

Deze vrijstaande semi-bungalow is door de huidige eigenaren in 1958 gebouwd en is toe aan een nieuwe bewoner. Een bewoner die er niet voor terugdeinst om de woning weer te moderniseren en te transformeren tot een heerlijk gezinshuis met alle comfort en gemakken die daar heden ten dage aan wordt gesteld.

Historie
De Overeindseweg is gelegen midden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis. De grote historische waarde leidde tot aanmelding voor de Werelderfgoedlijst en de lijst van Rijksmonumenten alsmede tot de status van Nationaal Landschap. Vrijwel direct naast de Overeindseweg 34-A ligt het historische ‘Fort de Batterijen’. Een verdedigingswerk uit 1870 dat een paar jaar geleden geheel is gerestaureerd.

Locatie
De semi-bungalow is harmonieus gelegen in het midden van Nederland. De combinatie van natuur en buitengevoel met de menselijke maat van de vertrekken maakt de bungalow tot een heerlijk familiehuis. Hier woont u in alle rust en vrijheid maar toch dicht bij alle voorzieningen. Zo is het centrum van Utrecht op minder dan 10 kilometer afstand gelegen en het oude centrum van Houten met een leuke diversiteit aan winkels en horeca is op nog geen 5 kilometer afstand gelegen.

Indeling
Begane grond: royale ontvangsthal met garderoberuimte en toilet. Toegang tot de woonkamer met open haard en de aangrenzend gelegen eetkamer die door de grote raampartijen een prachtig uitzicht bieden over uw tuin. De woonkamer en eetkamer hebben een gezamenlijke oppervlakte van maar liefst 100 m². De eenvoudig ingerichte keuken met bijkeuken en wasruimte bevindt zich achter de eetkamer en geeft eveneens toegang naar de tuin. Aan de noordzijde van de woning bevinden zich op begane grond niveau nog een drietal ruim bemeten slaapkamers waarvan de masterbedroom de beschikking heeft over een eigen badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van vaste kastenwanden.

Eerste verdieping: ruime bergzolder/vliering die via een vlizotrap bereikbaar is.

Souterrain: in het souterrain bevinden zich nog twee slaapkamers, een separaat toilet, bergruimte en een inpandige garage van 21 m²

Tuin
De achtertuin is pal zuid georiënteerd en biedt een weids uitzicht over het perceel en grenst uiteindelijk aan enerzijds het Amsterdam Rijnkanaal en anderzijds aan de grachten van het monumentale ‘Fort de Batterijen’ dat momenteel in gebruik is als evenementenlocatie. Achter in de tuin kan (voor de paardenliefhebber) een paardenbak met stallencomplex worden gerealiseerd.
Afmetingen
* gebruiksoppervlakte wonen 279 m²
* gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte 76 m²
* inhoud woning 1.382 m³
Vorenstaande afmetingen zijn vastgelegd in een NEN-2580 meetrapport.

Perceelgrootte
Het perceel dient nog door het Kadaster te worden uitgemeten. Uitgangspunt bij verkoop is een oppervlakte van circa 6.850 m². De kosten voor de uitmeting zijn voor verkoper.

Overige kenmerken
* bouwjaar omstreeks 1956
* van de woning is een onafhankelijk bouwkundig rapport opgesteld
* de woning dient intern te worden gemoderniseerd
* er is goedkeuring om op het perceel een paardenbak met stallen te realiseren
* de Nieuwegeinse golfclub ligt letterlijk om de hoek van de woning
* het prachtige kasteel Heemstede met een uitstekend restaurant is op 5 minuten loopafstand
gelegen

Bijzonderheden
Links van de woning liggen thans een tweetal bouwpercelen met een totale oppervlakte van circa 4.000 m². Op deze percelen mogen twee vrijstaande woningen worden gebouwd. Aankoop van de bungalow met de aangrenzende percelen is eveneens mogelijk. Graag verstrekken wij u meer informatie over de mogelijkheden.

Kaart

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement