Vraagprijs € 2.500.000 k.k.
Onder bod
Woonoppervlak 532 m²
Perceelgrootte 2.600 m²
12 Kamer(s)
8 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1880

Plattegronden

Neem contact met ons op

Bunsinglaan 2 A ZEIST

Langs de Driebergseweg tussen Zeist en Driebergen zijn de mooiste buitenplaatsen en landgoederen te vinden, allen deel uitmakend van de ‘Stichtse Lustwarande’. Ook nu nog is goed te begrijpen dat rijke bankiers en kooplieden uit voornamelijk Amsterdam en Utrecht in de tweede helft van de 19de eeuw de Utrechtse Heuvelrug uitkozen om hun imponerende buitenhuizen te bouwen, omgeven door sprookjesachtige parken in de Engelse landschapsstijl. Het is een lint van lustoorden, dat zich van Utrecht uitstrekt tot Rhenen.

Het buitengewoon fraaie koetshuis dat wij te koop aanbieden was aan het eind van de 18e eeuw het bedrijf van de familie van der Haar, een belangrijke leverancier van paarden met equipages, die geleased werden aan de eigenaren van de vele buitenplaatsen in de omgeving als zij in hun woning verbleven. Na de intrede van de auto was het dezelfde familie die vanuit het koetshuis in de paardenhandel en paardenconcoursen naam opbouwde in de paardenwereld.

Als je zo uitkijkt over de omringende natuur zou je jezelf eerder in een stiltegebied ergens in Drenthe wanen, dan op korte afstand van allerlei stadse voorzieningen. Het levendige centrum van Zeist is nauwelijks een kilometer lopen, evenals het geheel vernieuwde NS-station van Driebergen-Zeist. De oprit van Rijksweg A12 is minder dan twee kilometer verwijderd. Aan de Bunsinglaan merk je daar niets van: in en rond het koetshuis heerst onvoorwaardelijke rust.

De locatie net buiten Zeist is uniek. Hier ervaar je de rust en bijzondere rijkdom van de gevarieerde natuur: weidegebieden, oude parkbossen met waterpartijen en eeuwenoude bomen, moerassen, kwellen, spannende wandelpaden en fascinerende vergezichten. Ooit stond hier de Hofstede ‘De Bunzing’, waarvan de landerijen grensden aan de landgoederen Blikkenburg, Wulperhorst, Schoonoord en Slot Zeist.

Onder architectuur is het koetshuis in 2006 door de huidige bewoners compleet gerenoveerd waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Bij de renovatie zijn de uiterlijke contouren van het koetshuis intact gelaten. Binnen biedt het koetshuis alle comfort die men van een dergelijk uniek object mag verwachten. De begane grond heeft bijna 3,5 meter hoge balkenplafonds, prachtige hoge ramen en deuren en massief houten vloeren voorzien van vloerverwarming.

Graag geven wij een korte impressie van de indeling.

Begane grond
Entree met toilet, meterkast en rechts de toegang naar de woonkamer die aan de voorzijde van het koetshuis is gelegen. Grote openslaande deuren (de voormalige toegangsdeuren van het koetshuis) en dubbele deuren naar het zonneterras en de zwemvijver zorgen voor veel lichtinval. Een gashaard geeft een doorkijkje naar de grote woonkeuken, die is uitgerust met een groot kookeiland, een Solitair fornuis met twee ovens en diverse inbouwapparatuur. Openslaande deuren geven toegang tot de terrassen en de zwemvijver.

Vanuit de woonkeuken is de loungekamer bereikbaar, een prettige ruimte met een grote open haard en veel lichtinval. Alle kamers hebben bijzonder hoge deuren met glas, waardoor alle ruimtes met elkaar in verbinding staan.

Een open ruimte in de entree met op maat gemaakte kasten en een geklimatiseerde wijnkast is in gebruik als tweede keuken. Er is ook een tweede toilet.

Eerste verdieping
een houten trap leidt naar de eerste verdieping, waar aan de voorzijde de riante hoofdslaapkamer is gerealiseerd met een fijne badkamer en een grote inloop kleedkamer.
Op deze verdieping is ook de wasruimte met op maat gemaakte meubelen en een fijn werkblad. Op deze verdieping zijn nog twee ruime slaapkamers met een badkamer met ligbad, aparte doucheruimte, dubbele wastafel en toilet. Verder is er een werkkamer en een open ruimte die nu in gebruik is als chillruimte voor de kinderen.

Tweede verdieping
In de nok van het koetshuis zijn zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde twee charmante slaapkamers gerealiseerd, waarvan één met een douche, toilet en wastafel. Op deze verdieping is veel bergruimte gerealiseerd door middel van op maat gemaakte kasten.

Bijgebouw
Het in Canadese stijl gebouwde houten bijgebouw met veranda oogt als een prachtig tuinhuis. Het bevindt zich achter op het perceel en biedt vele gebruiksmogelijkheden. Er zijn twee maal dubbele garagedeuren geplaatst, dus voor de stalling van auto’s is genoeg ruimte. Daarnaast is er een kamer met open keuken, een toilet en een ruimte op de verdieping die nu in gebruik is als vergader- en kantoorruimte, bereikbaar door middel van een gietijzeren spiltrap.

Tuin
De onder architectuur aangelegde parktuin heeft schitterende borders, heerlijke gazons geflankeerd door monumentale bomen en fijne terrassen. Centraal in de tuin en ideaal op de zon gelegen is de zwemvijver. Enigszins verscholen ligt de Finse sauna in de vorm van een omgekeerde regenton.

Superlatieven schieten te kort. Dit is een heerlijk en buitengewoon fors familiehuis op een fantastische locatie centraal in het land, waar wonen en werken en/of wonen in combinatie met een inwonende ouder of au-pair perfect gecombineerd kunnen worden. Hier snuif je historie en natuur op en geniet je elke dag op de meest comfortabele manier van het buitenleven. Het begrip ‘onthaasten’ krijgt hier een geheel andere dimensie.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons erg goed voorstellen! Serieus geïnteresseerde kandidaten nodigen wij graag uit voor een uitgebreide rondleiding.

Heiko Gorter Makelaars verkoopt de mooiste woningen. Ook dit volstrekt unieke koetshuis is daarvan het bewijs.

Voor directe informatie of vragen kunt u bellen met:
Heiko Gorter 06 21 80 04 89
Madelon Gorter-Verheul 06 81 46 21 68
Wij staan u met veel genoegen 7 dagen per week te woord. Mogen wij u verwelkomen?

Kaart

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement