Vraagprijs € 2.100.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 393 m²
Perceelgrootte 2.069 m²
9 Kamer(s)
4 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 2007

Plattegronden

Neem contact met ons op

Bunsinglaan 1 A ZEIST

Langs de Driebergseweg, -tussen Zeist en Driebergen- liggen de mooiste buitenplaatsen en landgoederen, allen deel uitmakend van de ‘Stichtse Lustwarande’. Ook nu nog is goed te begrijpen dat bankiers en kooplieden uit voornamelijk Amsterdam en Utrecht in de tweede helft van de 19de eeuw de Utrechtse Heuvelrug uitkozen om hun imponerende buitenhuizen te bouwen, omgeven door sprookjesachtige parken in de Engelse landschapsstijl. Het is een lint van lustoorden, dat zich van Utrecht uitstrekt naar Rhenen aan de Nederrijn.

Maar zover hoeft u niet te gaan om in deze prachtige omgeving uw droomhuis te vinden. Daarvoor blijven we ‘gewoon’ in Zeist. In 2007 werden er aan de Bunsinglaan, een landweg in het buitengebied van Zeist, acht fraaie villa’s gebouwd. De locatie is buitengewoon. Hier ervaar je de rust en unieke rijkdom van een historisch landgoed, met gevarieerde vegetatie, oude parkbossen met waterpartijen en eeuwenoude bomen, moerassen, kwellen, spannende wandelpaden en betoverende vergezichten. Ooit stond hier de Hofstede ‘De Bunzing’, waarvan de landerijen grensden aan de landgoederen Blikkenburg, Wulperhorst, Schoonoord en Slot Zeist.

De acht rietgedekte villa’s liggen zo ten opzichte van elkaar dat er een intieme enclave is ontstaan, maar iedere villa geniet van maximale privacy. Tegelijkertijd woont u hier niet afgelegen; de buren houden een oogje in het zeil voor elkaar. Als je zo uitkijkt over de omringende natuur zou je jezelf eerder in een stiltegebied ergens in Drenthe wanen, dan op korte afstand van allerlei stadse voorzieningen. Het levendige centrum van Zeist is nauwelijks anderhalve kilometer lopen, evenals het station Driebergen-Zeist. En de oprit van de A12 is minder dan twee kilometer verwijderd. Aan de Bunsinglaan merk je daar allemaal niets van. In en rond de villa heerst een paradijselijke rust.

De villa aan de Bunsinglaan 1A is door de huidige eigenaren met veel zorg en liefde gebouwd en onderhouden. Zij hebben er vele jaren met veel plezier gewoond en gewerkt, nu is het tijd voor nieuwe bewoners!

De traditionele bouwstijl van de villa is volledig in harmonie met de omgeving. De rieten kap, wit gestucte en gedeeltelijk gepotdekselde gevels, vensters met roedeverdeling, hardstenen raamdorpels en een kloeke schoorsteen met smeedijzeren kap dragen bij aan de charmante landhuisstijl. De hal bevindt zich centraal in de woning, met een twee verdiepingen hoog plafond, trapopgang, garderobe en gastentoilet. De toegang naar het woongedeelte rechts met een open haard met zandstenen schouw en drie stel openslaande deuren naar het terras en de tuin. De eetkamer verbindt de woonkamer en de bibliotheekruimte. Zowel de eetkamer als de bibliotheek zijn voorzien van openslaande deuren. De lichte Eggersmann keuken is strak en tijdloos en afgewerkt met een prachtig werkblad in graniet (Labrador) en alle denkbare inbouwapparatuur. Op de begane grond is gekozen voor een tijdloze vloer in Portugese Estremoz marmer, uiteraard voorzien van vloerverwarming.

Op de verdieping treft u een riante master suite aan, met op maat gemaakte garderobekasten (Interlübke) en een luxueuze badkamer. Er is op deze verdieping ook een riante L-vormige (werk)kamer waar op eenvoudige wijze drie slaapkamers van gemaakt kunnen worden. Tevens is er op deze verdieping een tweede badkamer aanwezig voor kinderen of gasten.

In het ruime en vooral hoge souterrain, met toegang door dubbele deuren naar een heerlijk beschut terras, is momenteel het atelier van de dame des huizes gevestigd, compleet met pantry en stockruimte voor haar schilderijen. Daarnaast is er een fantastische wijnkelder, een toilet, een bijkeuken, een inpandige berging en een grote hobbyruimte met daglichttoetreding. Het gehele souterrain is voorzien van Carrara marmer en drempelloos gelegd.

De onder architectuur aangelegde tuin van ruim 2.000 m² met beregeningsinstallatie is een fraai geheel, met volwassen rhodondendron- en buxushagen, een prachtig aangelegde vijver (voorzien van een reiger-alarm), paden in organische vormen en diverse terrassen om van de zon te genieten of juist voor de schaduw te kiezen.

Dit is een heerlijk en intiem familiehuis, op een fantastische locatie centraal in het land. Hier snuif je historie en natuur op en geniet je elke dag op de meest comfortabele manier van het buitenleven.
Het jachtige leven is onder handbereik, maar ver genoeg weg om het volledig te kunnen buitensluiten.
Het begrip ‘onthaasten’ krijgt een andere dimensie wanneer u het toegangshek achter u dicht doet!

Bijzonderheden
• Er is een alarmsysteem met opvolging;
• De woning is voorzien van een centraal stofzuigersysteem met slangen, uit het zicht, op elke etage;
• De woning wordt op elke verdieping verwarmd door vloerverwarming;
• De vijver is voorzien van een reiger-alarm, zuivering en skimmer, hierdoor is er altijd een schoon wateroppervlak;
• Er is een volautomatische beregeningsinstallatie met regensensor;
• De toegangshekken zijn voorzien van intercom met zowel audio- als videoverbinding.

Bent u enthousiast geworden? Dat kunnen wij ons erg goed voorstellen. Serieus geïnteresseerde kandidaten nodigen wij graag uit voor een uitgebreide rondleiding.

Heiko Gorter Makelaars verkoopt de mooiste woningen. Ook dit heerlijke landhuis is daarvan het bewijs.

Voor directe informatie of vragen kunt u bellen met:
Heiko Gorter 06 21 80 04 89
Madelon Gorter-Verheul 06 81 46 21 68

Kaart

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement