Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1825
Oppervlakte
142 m²
Perceel
161 m²
Kamers
3
Slaapkamers
2
Badkamers
1

Omschrijving

Op onbetwist één van de meest historische locaties van de Utrechtse Heuvelrug ligt het monumentale Kerkplein. Het Kerkplein is uniek in Nederland: aangelegd begin 1800 in Empirestijl door de Belgische koopman van Oosthuyse. Van Oosthuyse had veel geld verdiend met de verkoop van knopen en uniformen aan het Franse leger. Van dit geld kocht hij buitenplaats Sparrendaal. Voor zijn katholieke geloofsgenoten liet hij een kerk bouwen aan het half-cirkelvormige plein. De voormalige arbeiderswoningen werden in twee bogen rond het plein gebouwd. Recht tegenover de kerk bevindt zich het Wapen van Rijsenburg. Dit voormalige rechthuis is thans in gebruik als café-restaurant. Anno nu heeft dit unieke plein nog steeds de status van een beschermd dorpsgezicht, en terecht!

Direct om de hoek van het Kerkplein aan de Hoofdstraat bieden wij u een verrassend ruim object aan dat op basis van het vigerend bestemmingsplan vele gebruiks-mogelijkheden biedt. Achter de historische gevel (bouwjaar omstreeks 1825) bevindt zich Hoofdstraat 116 dat tot op heden in gebruik is als restaurant.

Stelt u zich eens voor: een royaal begane grond appartement van circa 113 m² met een op het zuiden gelegen patio van ruim 20 m² dat u geheel naar eigen wens en inzicht kunt indelen en afwerken. Wanneer u deze uitdaging aandurft dan is de Hoofdstraat 116 zonder meer de moeite waard!

Het pand wordt in de huidige staat, zonder inboedel en inventaris, verkocht waarna u uw creativiteit de vrije loop kunt gaan waarbij een 2- of 3 kamerappartement eenvoudig is te realiseren.

De ligging is buitengewoon aantrekkelijk. Het uitgestrekte bosgebied van Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich letterlijk tegenover het pand. Het centrum van Driebergen met een gevarieerd winkel- en horeca aanbod is op loopafstand gelegen. De op- en afrit van de A12 is op slechts 1 kilometer en het station Driebergen-Zeist op minder dan 10 minuten fietsen. Sportcentrum Hoenderdaal is eveneens op 5 minuten fietsen gelegen en hier kunt u golfen, tennissen, voetballen, fitnessen etc.etc. Een betere en meer centrale locatie is nauwelijks denkbaar.

Indeling
Op bijgevoegde plattegronden kunt u de huidige indeling als restaurant zien. Daarnaast is er een artist impressie toegevoegd van een alternatieve indeling als drie kamer appartement met besloten patio.

Parkeren
In de directe nabijheid zijn voldoende gratis parkeervoorzieningen.

Oppervlakte/afmetingen
Perceelgrootte 161 m²
Huidig gebruiksoppervlak 142 m²
Inhoud 514 m³

Gebruiksoppervlakte op basis van bijgevoegde artist impressie bedraagt 113 m²
Buitenruimte/patio op basis van bijgevoegde artist impressie bedraagt 22 m²

Bijzonderheden
Koper zal zelf dienen zorg te dragen voor de benodigde vergunning om het pand te transformeren tot appartement. Ons kantoor kan u verder informeren over de te volgen stappen in deze procedure.

Bij gebruik als winkel, restaurant of kantoor is geen aanvullende vergunning vereist.

Aanvaarding
In overleg

Enthousiast geworden?
Zoals in de introductie al aangeven moet je dit object gewoon gezien hebben om de vele mogelijkheden te ervaren. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een bezichtiging.
De verkoopbrochure met plattegronden is te downloaden op onze website.

Snelweg A12 afrit 20
1 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
6 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
8 min lopen

Afspraak maken