Bel +31(0)343-700 222
Bouwjaar
1968
Oppervlakte
391 m²
Perceel
1937 m²
Kamers
9
Slaapkamers
5
Badkamers
2

Omschrijving

Op een absolute DROOMLOCATIE is deze buitengewoon royale villa gelegen op een perceel van bijna 2.000 m². Aan de voorzijde loopt u direct de uitgestrekte wandelbossen in die zo kenmerkend zijn voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en aan de achterzijde is de woning volledig vrij gelegen aan het binnenterrein van het landgoed Kraaybeek.

Dit is wonen op niveau aan een rustige lommerrijke laan nabij het pittoreske Kerkplein. Hoewel volumineus van afmeting – de villa biedt maar liefst bijna 400 m² aan woonruimte – hebben de diverse woonvertrekken een intieme, menselijke maat. De villa is oorspronkelijk gebouwd eind jaren zestig van de vorige eeuw als een ‘platte’ bungalow maar in de loop der jaren op doordachte en kostbare wijze onder architectuur fors uitgebouwd en vergroot met onder meer een royale verdieping.

Deze zeer ruime onder architectuur verbouwde mooie vrijstaande villa heeft, door zijn gestukadoorde muren in combinatie met de glimmende zwarte dakpannen, een magnifieke uitstraling en staat op 1.937 m² grond met een frontbreedte van circa 32 meter. De afwerking en detaillering getuigen van ingetogen luxe, van esthetische perfectie en een uitstekend gevoel voor materialenkennis. Het levert een uiterst warm en aangenaam familiehuis op. Hier komt bij dat tijdens de meest recente uitbreiding een volledig zelfstandig toegankelijke kantoor-/praktijkruimte aan de linkergevel is gebouwd die naadloos aansluit op de originele architectuur. Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor degene die op zoek is naar kantoor-/praktijkruimte aan huis of op zoek is naar een ruimte voor een inwonende au-pair en/of mantelzorg. Kortom, een multifunctioneel gezinshuis.

Vooropgesteld dat wij serieuze gegadigden van harte uitnodigen voor een bezichtiging, trachten wij met onderstaande impressie alvast een indruk te geven wat deze woning te bieden heeft.

Indeling
Royale ontvangsthal van bijna 30 m² met garderobe, riant toilet, trappenhuis en toegang tot de provisiekelder deze heeft een stahoogte van 1.83. De hal als centrale spil geeft toegang tot alle om de hal gelegen vertrekken. Tevens bevindt zich hier de De keuken in (Siematic) van 23 m² heeft een ingebouwde voorraadkast en is voorzien van de nodige inbouwapparatuur (Miele) en is zowel bereikbaar uit de entree/hal als de eetkamer. Tevens bevindt hier de volledige wasruimte / annex badkamer. De keuken is van buitenaf via een fraai bordes (twee treden) bereikbaar van uit de zij tuin met aangrenzend een op de tuin gerichte eetkamer. De eetkamer loopt over in de sfeervolle woonkamer. Vanuit de entree komt men via een dubbele deur in de woonkamer van 74 m² met openhaard ( hout gestookt indien stoken op gas wordt gewenst is dat mogelijk door de reeds aanwezige gasleiding.) Vanuit de woonkamer is de kantoor-/praktijkruimte bereikbaar die volledig ‘self supporting’ is in de zin dat deze ruimte (ruim 50 m²) beschikt over een eigen entree, eigen toilet, eigen meters, eigen keuken en heerlijk lichte werkkamer met openslaande deuren naar de tuin.

De eerste verdieping is uitgerust met een vijftal uitstekende (slaap)kamers, een complete ingerichte badkamer en een berging. Op eenvoudige wijze kan op deze verdieping een zesde kamer of een extra badkamer worden gerealiseerd. De master bedroom van ruim 27 m² heeft een grote inloopkast en een nis met Frans balkon. Boven een deel van de eerste verdieping bevindt zich een comfortabele berging.

Tuin
De woning wordt omgeven door een onder architectuur aangelegde tuin. De op het zuidwesten gelegen achtertuin biedt onvoorwaardelijke privacy door haar ligging aan landgoed Kraaybeek. Heerlijke zonneterrassen, prachtige borders en een fijn speelgazon voor de kinderen wisselen elkaar harmonieus af. Voor de liefhebber is er zelfs een originele ‘jeu de boules’ baan aanwezig met een houten tuinhuisje.

Garage
Naast de woning bevindt zich een volledig geïsoleerde en in spouw gebouwde multifunctionele dubbele garage met elektrische deuren, veel daglichttoetreding en een ruime bergzolder. Aangrenzend bevindt zich een berging met toilet, douche en kitchenette.

Kenmerken/overige noemenswaardigheden
* gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 392 m²
* gebruiksoppervlakte van de in spouw gebouwde dubbele garage bedraagt 42 m²
* gebruiksoppervlakte van de berging bedraagt 12 m²
* perceelgrootte volgens opgaaf kadaster 1.937 m²
* achtertuin op het zuidwesten gelegen
* de tuin is voorzien van een automatische beregeningsinstallatie met eigen bron
* de woning is uitgerust met een alarminstallatie v.v. camerabeveiliging
* de woning is grotendeels voorzien van dubbel glas, dak-, muur- en vloerisolatie
* het buitenschilderwerk wordt jaarlijks uitgevoerd
* verwarming d.m.v. heteluchtverwarming
* de aangebouwde kantoor-/praktijkruimte heeft een eigen entree aan de linkerzijde van het perceel;
* volledig handgemaakt smeedijzeren hekwerk aan de voorzijde van de woning met een volautomatische toegangspoort.

Deze goed onderhouden villa laat zich moeilijk omschrijven, – u moet het zien en de sfeer ondergaan. Als u vorstelijk wilt wonen in het prachtige Driebergen-Rijsenburg, maak dan een afspraak met een van de makelaars voor een bezichtiging. U zult verrast zijn!
Collegiale verkoop met ERA Makelaardij Utrecht 030 2332132

Snelweg A12 afrit 20
1 min rijden
Treinstation Driebergen-Zeist
5 min fietsen
Centrum Driebergen-Rijsenburg
13 min lopen

Afspraak maken