Vraagprijs € 985.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 286 m²
Perceelgrootte 1.190 m²
8 Kamer(s)
5 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1810

Plattegronden

Neem contact met ons op

Hoofdstraat 134 DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Rond 1810 werd in empirestijl de Rooms Katholieke kerk gebouwd. Tegelijkertijd werd het monumentale Kerkplein ontworpen in een halfcirkelvormige bebouwing. Qua sfeer en bouwstijl is het Kerkplein uniek in Nederland en is derhalve een Rijksmonument.

De prachtige panden aan het Kerkplein zijn in gebruik als winkel of als woning. Vanaf het plein loopt u binnen een paar minuten naar de uitgestrekte wandelbossen die Driebergen rijk is en via de zuidkant staat u binnen een paar minuten in het prachtige buitengebied van de Langbroekerwetering. Het gezellige centrum van Driebergen is 5 minuten fietsen evenals het NS station van Driebergen-Zeist. De op- en afrit van Rijksweg A12 is slechts twee minuten rijden.

Op deze werkelijk unieke historische locatie bieden wij met gepaste trots één van de oudste en meest bijzondere panden van Driebergen aan. Een buitengewoon fors Rijksmonumentaal woonhuis, (hoekwoning) met monumentaal koetshuis gelegen op een perceel van 1.190 m². De woning heeft een dubbele ontsluiting, enerzijds aan de Hoofdstraat en anderzijds aan de Kerkstraat.

Vooropgesteld dat wij serieuze gegadigden van harte uitnodigen om dit bijzondere en volstrekt unieke pand te bezichtigen trachten wij u met onderstaande impressie alvast een indruk te geven wat deze woning
te bieden heeft.

INDELING
Begane grond: entree, tochtportaal, L-vormige hal met garderobe, toilet, authentieke plavuizen vloer en dito balkenplafond. Sfeervolle werkkamer aan de voorzijde van het pand. Doorloop naar de zeer royale woonkamer met prachtig zicht over het Kerkplein. In de woonkamer is een open haard en een enorme schuifpui geeft de verbinding naar de achtertuin. Eenvoudig ingerichte eetkeuken met aangrenzend een dubbele bijkeuken en de toegang tot het voormalige koetshuis dat momenteel als garage in gebruik is. Het koetshuis heeft door haar opzet en indeling vele gebruiksmogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan een kantoor, praktijk of atelier.

Eerste verdieping: overloop die toegang geeft tot een zestal buitengewoon royale (slaap)kamers. Op de overloop is een separaat toilet en douche. De master bedroom heeft de beschikking over een compleet ingerichte badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet en is voorzien van kastenwand.

TUIN
De tuin bevindt zich achter en naast de woning en is vrijwel geheel op het zuiden gelegen. In de tuin bevinden zich diverse houten bijgebouwen die eenvoudig van aard zijn maar wel uitstekend zijn voor gebruik als opslag of berging.

KOETSHUIS/GARAGE
De aan het woonhuis gebouwde koetshuis doet momenteel dienst als garage/berging. Deze ruimte leent zich eveneens uitstekend voor een kantoor, praktijk, werkplaats of ateliers. Naast het koetshuis is een oprit waar u met gemak twee auto’s kunt parkeren.

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEID
Het vigerend bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om achter op het perceel nog een twee onder één kap woning te realiseren. De woningen zullen een perceeloppervlak hebben van ieder circa 385 m². Neemt u voor meer informatie over deze ontwikkelingsmogelijkheid contact op met ons kantoor.

AFMETINGEN
Gebruiksoppervlakte wonen : 286 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte : 37 m²
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte : 15 m²
Inhoud : 1.182 m³
Perceelgrootte : 1.190 m²

De woning is officieel ingemeten conform de NEN-2580 meetmethode. Een meetrapport met plattegronden is op aanvraag verkrijgbaar.

OVERIGE KENMERKEN
• de woning en het koetshuis zijn omstreeks 1810 gebouwd en in de jaren 80 gemoderniseerd;
• het pand is aangewezen als Rijksmonument;
• omdat het een Rijksmonument betreft zal aan koper geen energielabel worden overhandigd;
• de woning is deels voorzien van dubbel glas en deels van voorzetramen;
• verwarming via een gasgestookte cv-ketel;
• warm water door middel van een boiler;
• de woning is voorzien van een alarminstallatie;
• de woning verkeert in een goede staat van onderhoud maar is op bepaalde punten gedateerd;
• van de woning is een recent bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd. Deze rapporten zijn via ons kantoor ter inzage;
• oplevering in overleg maar kan op korte termijn.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Wanneer u meer informatie of een bezichtiging van deze unieke woning wilt neemt u dan contact op met ons kantoor of bezoek onze website voor een brochure met plattegronden

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement