Prijs op aanvraag
Beschikbaar
Woonoppervlak 255 m²
Perceelgrootte 635 m²
10 Kamer(s)
6 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1873

Plattegronden

Neem contact met ons op

Eemnesserweg 64 BAARN

Van sommige dingen in het leven weet je, dit kan niet veel beter. Het is als met exclusieve wijnen, ze moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail.
Villa ‘Evergreen’ is een weergaloos mooi object, maar nergens overdadig. Dat is het kenmerk van ware klasse. De perfecte detaillering en de compromisloze keuze om bij de renovatie te kiezen voor uitsluitend de beste en meest kostbare materialen zijn nog een understatement. Deze unieke Rijksmonumentale, halfvrijstaande villa biedt 260 m² puur woongenot en heeft een inhoud van bijna 1.100 m³.

De villa met schitterende neogotische details vindt zijn oorsprong in 1875 en werd getekend door de beroemde Amsterdamse architect Adolf Leonard van Gendt. Sinds de bouw bijna 150 jaar geleden hebben er slechts 4 gezinnen in deze villa gewoond. Dit zegt genoeg. De villa werd gebouwd als één van de eerste in Nederland waarbij alle vormen en functies in dienst staan van het uiteindelijke resultaat, een Gesamtkunstwerk. Het meest bijzondere van deze villa is toch wel de volstrekte eigenheid. U zult er geen tweede van vinden, klassieke klasse non plus ultra.

Villa ‘Evergreen’ is zonder meer het ‘neusje van de zalm’, niet alleen in Baarn maar überhaupt. Wat betreft woonruimte, luxe, comfort, afwerkingsniveau en detaillering staat deze villa letterlijk op eenzame hoogte. De eigenaren kochten de villa in 2005 in deplorabele staat om vervolgens tot in detail en in samenspraak met Bureau Vlaardingerbroek restauratiearchitecten een minutieus renovatie- en verbouwingsplan uit te werken. De voorbereiding en renovatie nam uiteindelijk maar liefst 4 jaar in beslag. Voor een doordacht interieurplan werd Ruys Interiors te Zeist ingeschakeld, de absolute specialist op het gebied van exclusieve interieurs. Zo werden bijvoorbeeld alle ramen voorzien van nieuw, speciaal in Frankrijk mondgeblazen, monumentenglas. Voor de 6 (!) antieke schouwen werd Schermerhorn uit Haarlem ingeschakeld en voor het sanitair gingen de verkopers de grens over naar St. James in Engeland. Bisazza uit Italië tekende voor het marmer en de mozaïekbetegeling. Zelfs de meubelen en kastenwanden werden in het totaalontwerp betrokken met een adembenemend resultaat zoals u dit alleen nog ziet in mooie Franse paleizen: exclusieve zijden wandbespanningen, zijden gordijnen met passementen, compleet gerestaureerde marmeren vloeren en dito wandlambrizeringen met marmerschildering in de entreehal, prachtige massief eiken vloeren op de begane grond van het meest exclusieve eiken waarvan het legpatroon (Versailles en Hongaarse punt met Wengé biezen) tot in detail werd uitgewerkt. Ook de wijnkelder werd volledig onder handen genomen en is voor de wijnliefhebber een waar ‘piece de resistance’. Hier kunt u uw kostbare flessen geklimatiseerd wegleggen. Kortom, er werd niets aan het toeval overgelaten en het uiteindelijke resultaat is van een ongekend hoog niveau zoals u dit zelden tot nooit zult aantreffen. Uiteraard is de villa ook uitgerust met hedendaags comfort zoals een ‘state of the art’ domoticasysteem waarmee functies als verlichting, gordijnen, alarm en muziek kunnen worden aangestuurd.

Vooropgesteld dat wij serieuze gegadigden van harte uitnodigen om deze in excellente staat verkerende villa te komen bezichtigen willen wij met onderstaande impressie een indruk geven wat deze villa u nog meer te bieden heeft: de villa telt in totaal 9 kamers, een schitterende ‘kamer en suite’ op de begane grond, een comfortabele en gezellige eetkamer met openslaande deuren naar de schitterende verwarmde veranda onder de monumentale rode beuk. De luxe uitgevoerde woonkeuken is volledig op maat gemaakt. De kasten zijn van massief ‘Oregon Pine’ en hoogglans afgewerkt. Vanzelfsprekend is alle apparatuur van het hoogste niveau en het schitterende Aga fornuis zorgt voor een comfortabele temperatuur. De stijlvolle bordestrap leidt naar de eerste verdieping waar zich drie riante slaapkamers bevinden en een klassiek ingerichte badkamer, beter gezegd een ‘Salle de Bain’ in blokdruk techniek vervaardigd Zuber behang dat doet denken aan lang vervlogen tijden. De tweede verdieping is zonder meer fantastisch met de originele kapconstructie nog volledig in het zicht. De deuren zijn hoogglans zwart geschilderd en voor de kinderen en een eventuele inwonende au-pair is deze verdieping het absolute summum: drie volwaardige slaapkamers en een schitterende tweede badkamer completeren het geheel.

Tot slot de tuin. Ook hier is geen detail ongemoeid gelaten in het door de specialist in historische tuinen (dr. Lucia Albers) ontworpen plan. Kenmerkend is de monumentale rode beuk in de voortuin waar een slingerend pad van originele IJsselsteentjes leidt naar de zij-entree van de woning en de volop privacy en zon biedende achtertuin met prachtige borders en heerlijk speelgazon. Hier ervaart men complete rust. Wanneer u op eigen terrein wilt parkeren dan biedt het perceel hier een mogelijkheid voor. Het totale perceel heeft een oppervlakte van 635 m².

Overige nog niet genoemde bijzonderheden:
* compleet nieuw dak, geisoleerd aan de buitenzijde, met nieuwe pannen
* gehele buiten- en binnenschilderwerk wordt op vrijwel maandelijkse basis
bijgewerkt
* alle rookkanelen zijn opnieuw opgemetseld en geisoleerd
* de woning is voorzien van een wateronthardingsinstallatie d.m.v. regeneratie
zout
* de kelderwanden zijn volledig geinjecteerd
* de omliggende tuin is uitgerust met een prachtig verlichtingsplan van Rainforest
Lightning
* de voor de woning gelegen veranda is voorzien van vloerverwarming en heaters
* alle ramen zijn voorzien van pengrendels, de openslaande deuren van sloten aan
boven- en onderzijde (uiteraard centraal aangestuurd via domotica)
* overname van het gehele interieur behoort tot de mogelijkheden
* verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar
* aanvaarding in overleg maar kan op korte termijn

In deze volstrekt unieke en perfecte villa gaan al uw woonwensen in vervulling, zelfs die waarvan u niet wist dat u ze had.

Over een villa als deze moet je eigenlijk niet schrijven, dit moet je ervaren. Serieuze gegadigden nodigen wij dan ook van harte uit voor een bezichtiging, ook in het weekend of in de avonduren.

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement