Vraagprijs € 795.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 420 m²
Perceelgrootte 960 m²
7 Kamer(s)
4 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1603

Plattegronden

Neem contact met ons op

De Brink 16 LEUSDEN

DE OUDSTE HOFSTEDE VAN LEUSDEN IS NU TE KOOP!

Hofstede “het Claeverenblad” is een T-vormige dwarshuisboerderij daterend uit begin 17e eeuw (1603). De hofstede is aangemerkt als Rijksmonument en is opgebouwd uit een voorhuis en een later gebouwd achterhuis. De ligging is heel bijzonder, aan De Brink, een hofje midden in het centrum van Leusden. Winkelcentrum Hamershof, basisschool en een bushalte bevinden zich letterlijk om de hoek; kortom een meer centrale locatie is nauwelijks denkbaar.

Met gepaste trots kunnen wij u deze goed onderhouden Rijksmonumentale vrijstaande woonboerderij omgeven door een zonnig perceel van 960 m² aanbieden. De woonboerderij met een woonoppervlak van maar liefst 420 m² heeft daarnaast de beschikking over een vrijstaande stenen garage met een aangrenzende schuur.

INDELING ACHTERHUIS
Begane grond: het voorhuis is middels openslaande deuren in de voorgevel te bereiken maar ook via de zijentree. Het voorhuis, de voormalige deel, is een ongekend grote ruimte van bijna 120 m² (!) die multifunctioneel bruikbaar is en daardoor ideaal is voor bijvoorbeeld kantoor, atelier, showroom of praktijk aan huis. Uiteraard kunt u deze ruimte ook uitstekend gebruiken als woonkamer of woonkeuken. In deze ruimte bevindt zich tevens een bijkeuken en een berging met 2e toilet.

1e verdieping: de ruimte boven het voorhuis is zowel bereikbaar per trap vanuit het voorhuis alsmede vanuit de entree-hal van het achterhuis. De zogenaamde bovendeel beslaat een oppervlakte van circa 70 m² en is ideaal als speel-/hobbykamer in te richten. Na enige aanpassing kunnen hier ook meerdere slaapkamers en/of een tweede badkamer worden gerealiseerd. In de bovendeel is tevens een wasruimte en een berging.

INDELING VOORHUIS
Begane grond: zij-entree met vestibule en modern ingericht toilet. Ruime ontvangsthal met aangrenzend een gang die het voor- en achterhuis van elkaar scheidt. Vanuit de gang heeft u toegang tot de nostalgische opkamer, ideaal geschikt als werkkamer.
Onder de opkamer bevindt zich een riante wijnkelder met een hoogte van circa 1.85 m. De sfeervolle woonkamer aan de achterzijde is volledig op de tuin gericht en is voorzien van fraaie balkenplafonds en een authentieke schouw. Doorloop naar de ruime Siematic woonkeuken die is uitgerust met diverse inbouwapparatuur en middels openslaande deuren toegang tot de zijtuin heeft.

1e verdieping: overloop met toegang tot een drietal ruim bemeten slaapkamers alsmede een compleet ingerichte badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet.

TUIN
De woning wordt omgeven door een schitterend aangelegde tuin met veel privacy alsmede een uitstekende bezonning (zuid-west). De achtertuin is ruim 18 meter diep en 22 meter breed. In de tuin wisselen gezellige terrassen, borders en gazon elkaar af.

GARAGE
Achter op het perceel bevindt zich een royale vrijstaande stenen garage voorzien van elektra. Naast de garage is een berging t.b.v. tuingereedschap.

AFMETINGEN
Perceelsgrootte: 960 m²
Woonoppervlak: 420 m² exclusief kelder van 22 m² en garage van 32 m²
Inhoud: 1.695 m³
Voor de exacte afmetingen wordt verwezen naar bijgevoegde plattegrondtekeningen. Tevens is er een officieel NEN2580-meetrapport opgesteld.

EXTRA PLUSPUNTEN
> bouwjaar 1603 en gerenoveerd in de jaren’80
> in 2015 is het complete buiten schilderwerk uitgevoerd
> in 2012 is de rieten kap geheel vernieuwd inclusief vonkenvanger en brandmeldinstallatie
> de cv-installatie is in 2010 vervangen
> in de woning is een krachtstroomaansluiting aanwezig
> de begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming
> het object is gerangschikt als Rijksmonument
> de woning verkeert in zijn algemeenheid bouwkundig in een zeer goede staat van onderhoud
> door de ligging aan een autoluw hofje is het een zeer kindvriendelijke locatie
> vrijwel overal vindt u mooie hoge plafonds
> op basis van het vigerend bestemmingsplan zijn de gebruiksmogelijkheden ruim
> oplevering in overleg, kan snel.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Wanneer u meer informatie wenst of deze prachtige monumentale woonboerderij graag eens van binnen wilt bezichtigen neemt u dan kontakt op met ons kantoor of bezoek onze website.

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement