Vraagprijs € 1.495.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 312 m²
Perceelgrootte 13.420 m²
9 Kamer(s)
6 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1974

Plattegronden

Neem contact met ons op

Blauwendraad 4 RHENEN

Het perfecte buitenleven.

Rust, ruimte, natuur en vrijheid. Deze sfeervolle boerderij aan de rand van de eindeloze natuur van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug biedt het perfecte buitenleven en nog veel meer. Dit is de spreekwoordelijke ‘speld in een hooiberg’, waar natuur- en/of paardenliefhebbers al hun dromen in vervulling zien gaan.

Deze idylle ligt aan een pad voor bestemmingsverkeer dat eindigt in het achtergelegen natuurgebied ‘Kwintelooijen’, in het prachtige buitengebied van Rhenen. De charmante, rietgedekte boerderij vormt een stijlvol geheel met het eveneens rietgedekte zwembadgebouw en een gepotdekseld kantoorgebouw in landelijke stijl. De paardenfaciliteiten hebben een eigen smeedijzeren inrijpoort en bestaan uit een riet met pannen gedekt stalgebouw in authentieke stijl, waarin vijf klassieke boxen, een wasplaats voor de paarden, een zadelkamer, een hondenkennel met uitloop en een toilet zijn ondergebracht. Het tweede gebouw omvat vier extra paardenstallen en een opslag/garage voor meerdere auto’s. Het gehele binnenterrein is bestraat en biedt toegang tot alle gebouwen, een geïrrigeerde rijbak van 20 x 60 meter en drie separate weilanden, afgezet met solide houten hekken. De totale oppervlakte van het perceel is 13.420 m². De woning en het zwembadgebouw delen een gezellige, goeddeels ommuurde cour. Een heerlijke, beschutte plek om te genieten van lange lunches en eindeloze zomeravonden. Rond de boerderij liggen meerdere terrassen met uitzicht over de fraai aangelegde tuin vol hortensia’s, mooie bomen, een enorme wilg en een romantisch chaletje. De boerderij biedt liefst 312 m² woongenot, verdeeld over twee verdiepingen en een souterrain. In de L-vormige living weerspiegelen zware draagbalken en staanders, een natuurstenen schouw met gasgestookte open haard en openslaande deuren naar de terrassen de sfeer van het buitenleven. De aangrenzende woonkeuken is uitgevoerd in een stoere, landelijke stijl met houten kastjes en hardstenen werkbladen. Dit is een echte familiekeuken, waar wordt gegeten en gelachen en onder het genot van een goed glas wijn de dag wordt doorgenomen. Waar wordt gepraat over lange buitenritten met de paarden door bos en heide, of een stevige wandeling naar het nabijgelegen middeleeuwse Kasteel Prattenburg.

Op de verdieping bevinden zich naast de master bedroom en een riante badkamer nog drie ruime slaapkamers en een aparte toilet. In het souterrain is een compleet gastenappartement aanwezig: een zeer ruime woon- of slaapkamer met daglichttoetreding en een open haard, een badkamer met toilet en twee extra (slaap-)kamers, die natuurlijk ook kunnen worden gebruikt als wijnkelder, thuisbioscoop en/of fitness ruimte. Het zwembad (8 x 5 m.) is geheel betegeld, voorzien van een zuiveringsinstallatie en een eigen CV-installatie. U treft hier tevens een infraroodsauna aan, een luxueuze douchecabine en een toiletruimte. Het vrijstaande kantoorgebouw heeft een landelijke, romantische uitstraling dankzij de rieten nok, gepotdekselde gevels en vier dubbele openslaande deuren met roederamen. De ruimte is ingedeeld als een comfortabel kantoor/atelier, compleet met eigen voorzieningen, toilet en pantry, maar kan eenvoudig worden omgetoverd in een autonoom guesthouse of woonruimte voor een kindermeisje, inwonend familielid of een huismeester.

Zoekt u een plek waar u met volle teugen kunt genieten van het buitenleven? Centraal in Nederland, waar u uw gezin en hobby’s de ruimte kunt geven? Uw leven kunt delen met mens en dier, direct grenzend aan tienduizend hectare puur natuur? Dan is deze heerlijke boerderij alles wat u wilt.

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement