Vraagprijs € 1.375.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 357 m²
Perceelgrootte 2.174 m²
10 Kamer(s)
8 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1937

Plattegronden

Neem contact met ons op

Arnhemsebovenweg 129 DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Arnhemsebovenweg 129 Driebergen-Rijsenburg

‘Une grande dame’ is geen understatement voor deze in 1937 gebouwde karakteristieke vrijstaande villa.

Een fantastisch familiehuis dat barst van de ruimte en veel sfeerelementen uit de dertiger jaren. Wie met kinderen naar deze woning komt kijken, krijgt ze waarschijnlijk niet meer mee naar huis.

Gelegen pal tegenover het monumentale ‘Park Seminiarie’ en aangrenzend de unieke ‘Heidetuin’ is in 1937 één van de meest imposante huizen van de Arnhemsebovenweg gebouwd.
Deze prachtige villa met een woonoppervlak van bijna 400 m² biedt volop leef genot.
De geweldige woonkamer met erker, schitterende werkkamer, acht slaapkamers en twee badkamers zorgen ervoor dat er aan ruimte geen gebrek is.

De villa wordt omgeven door een heerlijk perceel van bijna 2.200 m² met oude bomen, rododendrons en hoog opgaand groen. Huis en bewoners worden hierdoor goeddeels aan het zicht van de buitenwereld onttrokken. Het maakt deze locatie tot een plek waar rust en privacy met hoofdletters worden geschreven. En toch bevindt het gezellige centrum van Driebergen zich op loopafstand van de villa, evenals de eindeloze bossen van de Utrechtse Heuvelrug, die het prachtige dorp vrijwel omsluiten.

Vooropgesteld dat wij serieuze gegadigden van harte uitnodigen voor een bezichtiging trachten wij u met onderstaande impressie alvast een indruk te geven wat deze woning te bieden heeft. Traditiegetrouw zijn de ruimten op de begane grond rondom de centrale hal met trappenhuis gegroepeerd. De riante L-vormige woonkamer met diverse openslaande deuren naar achter- en zij tuin biedt een heerlijke leefruimte. Onbetwist middelpunt van de woonkamer is de unieke houten schouwpartij met open haard. Ambachtelijk aangebrachte details weerspiegelen de welstand van de oorspronkelijke bewoners. Alles bevindt zich in een verzorgde staat. De vorstelijke studeerkamer heeft een eigen open haard. De dichte keuken is eenvoudig doch comfortabel en heeft aangrenzend een bijkeuken die toegang geeft tot de wijnkelder. Op de eerste verdieping zijn rondom de royale overloop met fraai parket de vijf slaapkamers gesitueerd waarbij alle kamers de beschikking hebben over een eigen balkon. De badkamer is evenals alle kamers royaal van formaat en compleet ingericht. De tweede is een volwaardige verdieping omdat de zolderkap zich daarboven bevindt. Ook hier stuk voor stuk prachtige kamers elk voorzien van een loggia. Op deze verdieping is een tweede badkamer die bescheiden is van formaat met douche en dubbele wastafel. Boven de tweede verdieping bevindt zich een ruime bergzolder.

De tuin is bijzonder stijlvol aangelegd, geheel in overeenstemming met de architectuur van de villa, die zich aan de achterzijde van haar mooiste kant laat zien. Prachtige bomen zorgen voor de gewenste beschutting en een heerlijk speelgazon met boomhut voor de kinderen completeren het geheel.

Op het perceel staat een vrijstaand dubbele garage met bergvliering, een stenen fietsenberging en een houten berging voor het tuingereedschap.

Overige kenmerken/bijzonderheden:
• bouwjaar 1937
• perceelgrootte 2.174 m²
• gebruiksoppervlakte woning 357 m²
• gebruiksoppervlakte externe bergruimte 69 m²
* gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 41 m²
• inhoud woning circa 1.250 m³
• de woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing
• bouwkundig verkeert de woning in een goede staat van onderhoud, het binnen- en
buiten schilderwerk behoeft echter onderhoud
• de olietank is gesaneerd. Hiervan is een KIWA-certificaat aanwezig;
• de meeste kamers zijn voorzien van prachtige parketvloeren en alle slaapkamers beschikken over een balkon of
loggia

Dit is een heerlijk familiehuis dat toe is aan een nieuw gezin! Gaat u hier een nieuw hoofdstuk schrijven? Wij verwelkomen u graag voor een rondleiding.

Contact

Heiko Gorter Makelaars
Engweg 50b
3972 JJ, Driebergen-Rijsenburg

Openingstijden
Ma-vr 08:30-18:30
Za-zo uitsluitend op afspraak

KvK 30199440
0343-700222
info@heikogortermakelaars.nl

Telefonisch bereikbaar van
maandag t/m zondag van: 08:00-00:00

Privacy statement